Actualitate

Salvamont: 100% răspuns la apelurile de urgenţă; 2024 - sub efectele Legii austerităţii

Foarte multe şi grave accidente montane, pe domeniile de practicare a schiului şi săniuşului, au avut loc şi sâmbătă.

Salvamont: 100% răspuns la apelurile de urgenţă; foto Facebook Salvamont Romania Salvamont: 100% răspuns la apelurile de urgenţă; foto Facebook Salvamont Romania

 

De asemenea, au fost şi persoane rătăcite pe munte, accidente de ATV sau în zona alpina înaltă, a transmis Salvamont România.


Sursa citată precizează că se lucrează cu efective maxime şi salvamontiştii au reuşit un grad de răspuns de 100% la apelurile de urgenţă.

„Chiar dacă sunt cu gândul că anul 2024 poate începe cu efectele Legii austerităţii, care pot comasa/reorganiza/desfiinţa instituţii publice, inclusiv Servicii Salvamont - servicii de urgenţă medicală, iar 15% din cei 280 de salvamontişti din cele 25 de judeţe montane din ţară îşi pot pierde locul de muncă, structurile Salvamont, având susţinerea preşedinţilor de consilii judeţene şi primarilor, vă garantează că vor continua să asigure serviciile specifice de salvare montană la cel mai înalt nivel profesional”, se precizează într-o postare pe Facebook a Dispeceratului Naţional Salvamont. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mai multe persoane au ajuns la spital, în prima zi de Crăciun, după ce au fost salvate de salvamontişti. Două apeluri au fost de la Cluj.

60 persoane, salvate de salvamontiști de pe munte. Trei intervenții de urgență au fost la Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter