Actualitate

71 de persoane salvate și un mort în accidente pe munte, în decurs de o zi. Au fost urgențe și în Cluj.

Numărul accidentelor care se produc la munte crește îngrijorător în această perioadă. Salvamontiștii români au reușit să salveze 71 de persoane în descurs de 24 de ore, însă o persoană a murit.

Intervenție pe munte a salvamontiștilor / Foto: captură video - Salvamont România Facebook Intervenție pe munte a salvamontiștilor / Foto: captură video - Salvamont România Facebook

 

 


71 de persoane au fost salvate de pe munte în ultimele 24 de ore, 26 dintre acestea fiind transportate la spital, iar o persoană a murit, informează vineri Salvamont România.

 


„Numărul de accidente montane creşte îngrijorător de la zi la zi, fapt ce ne determină să vă îndemnăm la prudenţă şi responsabilitate în derularea activităţilor montane. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 73 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor”, anunţă Salvamont pe pagina de Facebook.

Cele mai multe solicitări au fost pentru Salvamont Voineasa şi Lupeni - câte 10 apeluri, pentru Salvamont Maramureş - 8, iar pentru salvatorii montani din Prahova - 7. Apeluri pentru intervenţia de urgenţă au fost şi pentru salvamontiştii din Bihor, Gorj, Braşov, Buşteni, Alba, Predeal, Cluj, Harghita, Neamţ, Dâmboviţa, Sibiu, Buzău.


Mai exact, la Cluj salvamontiștii au intervenit la două urgențe. 

În cazul acestor intervenții au fost salvate 71 persoane. Dintre acestea 26 au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital și o persoană a fost predată elicopterului SMURD pentru a fi transportată la spital.


„Din păcate, o persoană a decedat şi a fost predată la Serviciul IML”, mai anunţă Salvamont.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Accident între două mașini în Săndulești. UPDATE: Ambii șoferi, transportați la spital.

Incendiu la un apartament din Mărăști. O femeie și un bărbat în stop cardiac, duși la spital de urgență.

Ultimele Stiri
abonare newsletter