Actualitate

Ora de frumusețe – Îmblânzirea părului creț

<p><img src="documente/stories/2012/03_martie/09/par-cret.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />„Părul este podoaba cea mai de preț a unei femei”, de câte ori nu ați auzit spunându-se asta? Tocmai de aceea, îngrijirea unui păr creț și rebel trebuie să fie făcută cu atenție și respectând anumite reguli.</p>

Magda Apopii, hair stylist la Salon Palas Athena, ne dă în acest număr câteva sfaturi pentru îngrijirea cu ușurință a părului creț.

Prin natura lui, părul creț este unul uscat, din acest motiv o hidratare corespunzătoare este cheia pentru a arăta bine și a putea fi descurcat cu ușurință. Pașii care trebuie urmați sunt simpli, însă trebuie respectați de fiecare dată pentru a avea un păr sănătos și strălucitor.

Șamponarea și hidratarea

Părul va fi șamponat de două ori, prima dată pentru a îndepărta praful și sebumul, iar a doua oară pentru a spăla părul și pe lungimea lui. Pentru un păr de lungime medie sau mică, șamponarea se va face o singură dată. Următorul pas este aplicarea unei măști puternic hidratante. Masca se va aplica doar pe lungimea părului. Dacă atingeți rădăcina cu balsam sau mască părul își va pierde din volum și se va îngrășa foarte repede. La final, se clătește părul cu un jet scurt de apă rece pentru a închide cuticula.

Uscarea și definirea buclelor


Se va înfășura părul cu un prosop care să absoarbă excesul de apă, însă fără a-l freca pentru a nu distruge firul de păr. Aplicarea unei creme de păr se va face pe toată lungimea lui atunci când încă este umed și se vor forma buclele strângând ușor vârfurile în palme.

Pentru a usca părul avem nevoie de un feon cu difuzor și multă răbdare, deoarece temperatura și intensitatea aerului trebuie să fie reduse. Uscarea se va face doar la rădăcină, cu părul dat peste cap, pentru volum mai mare, iar vârfurile vor fi lăsate să se usuce de la sine, pentru a avea un aspect definit. Ulterior, vârfurile vor fi tratare cu câțiva stropi de ser pentru strălucire și definire a buclelor.

Bine de reținut este faptul că o tunsoare potrivită vă poate pune în valoare frumusețea naturală a buclelor, iar vopsirea unor șuvițe în tonuri puțin mai deschise decât culoarea de bază va accentua naturalețea acestora.

Pe timpul nopții este bine să folosiți o față de pernă din mătase, astfel buclele vor aluneca pe suprafața pernei, iar părul nu se va electriza.

Și nu uitați să tundeți regulat vârfurile pentru un aspect îngrijit și pentru a evita despicarea lor.

Rămâi alături de Monitorul de Cluj și Salonul Palas Athena (str. 1 decembrie 1918 nr.6, Grigorescu) pentru următorul articol de vineri la Ora de frumusețe!

Ne poți adresa întrebări pe adresa redacției, pe www.monitorulcj.ro ca și comentariu la articol sau pe pagina de facebook Monitorul de Cluj sau Palas Athena.

 

abonare newsletter