Actualitate

Avertizare meteo de vreme rea. Cod Portocaliu de vânt puternic în Cluj. În zona de munte, rafalele vor depăși 100km/h.

Atenționare meteo de vânt puternic în zona montană a județului Cluj.

Avertizare Cod galben de vânt puternic în Cluj/ Foto: arhivă monitorulcj.ro Avertizare Cod galben de vânt puternic în Cluj/ Foto: arhivă monitorulcj.ro

 

 


Meteorologii au emis o atenționare meteo Cod galben de intensificări ale vântului în nord-vestul Transilvaniei şi în Crișana, precum și viscol la munte.

 


De vineri la prânz până în ajunul Crăciunului, vântul va avea intensificări în toată ţara, iar în Maramureş şi Transilvania vor fi ninsori viscolite. 

Pentru județul Cluj au fost emise două Coduri de vreme rea Portocaliu și Galben, după cum urmează: 


Cod Galben în Județul Cluj: Huedin, Aghireșu, Căpușu Mare, Gârbău, Mănăstireni, Sâncraiu, Izvoru Crișului, unde  se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55...60 km/h.

Cod Portocaliu în Județul Cluj, zona de munte de peste 1800 m, unde se vor semnala: La altitudini de peste 1700 m, vântul va prezenta intensificări care la rafală vor depăși 100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilităţii. 


CITEȘTE ȘI: 
Clujul, sub cod galben și cod portocaliu de VISCOL și NINSORI, înainte de Crăciun

Cod Galben de vânt în județul Cluj/Foto: ANM

De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atenţionare Cod galben, valabilă de joi, de la ora 22.00, până vineri, la ora 12.00 pentru Transilvania și Maramureș. 

„În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a Crişanei şi nord-vestul Transilvaniei vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală în general de 55...60 km/h”, au arătat meteorologii.


În acelaşi interval, va fi viscol în Carpaţii Occidentali, vestul Carpaţilor Meridionali şi în Carpaţii Orientali, cu vizibilitate scăzută. Vor fi rafale de 80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1.700 de metri, de peste 90...100 km/h.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujul, sub cod galben și cod portocaliu de VISCOL și NINSORI, înainte de Crăciun

abonare newsletter