Actualitate

Ce ar trebui să reții atunci când alegi o rochie? Cele mai importante sfaturi (P)

Atunci când vrei să îți alegi rochia potrivită, va trebui să faci selecția cu atenție, aceasta fiind o piesă centrală în majoritatea outfiturilor.

Sursa foto - answear.ro Sursa foto - answear.ro

 

Indiferent dacă vrei să cumperi rochia pentru ocazii speciale sau pentru a fi utilizată în ținute casual, mai jos vei putea găsi sfaturile potrivite care să te ajute să faci corect selecția.


Ține cont de silueta ta

Înainte de a selecta o rochie este important să îți cunoști silueta, pentru că fiecare are caracteristici specifice așa cum sunt proporțiile, forma bustului, talia și șoldurile. Alegerea rochiilor care se potrivesc cu forma corpului tău va accentua aspectul și te va ajuta să ai mai multă încredere în tine. Sunt rochii care se potrivesc cel mai bine cu siluete clepsidră, dar și rochii potrivite doar pentru corpurile în formă de pară sau măr.


Alege rochia în funcție de ocazia la care o vei purta

Un alt factor important este ocazia pentru care vei purta rochia. Fiecare eveniment sau moment al zilei poate necesita un stil diferit de rochie. De exemplu, o rochie de seară elegantă nu este potrivită pentru ținutele de zi cu zi, în timp ce o rochie casual nu se va încadra bine la evenimentele formale. Totodată, o rochie office cum sunt cele de la https://answear.ro/h/rochii-office este posibil să nu se încadreze bine la un eveniment cum sunt nunțile sau alte astfel de petreceri. Asigură-te că alegi o rochie potrivită pentru scopul și atmosfera evenimentului.


Sursa foto - answear.ro

Selectează culorile potrivite

Culorile sunt și ele foarte importante, poți alege culori care să fie potrivite cu tonul pielii tale, cu ochii tăi sau cu culoarea părului. Anumite nuanțe pot să scoată în evidență trăsăturile pe care le ai și va adăuga strălucire, în timp ce altele pot să nu se potriveasca la fel de bine cu aspectul tău sau pot să nu te reprezinte deloc.


Ține cont de confortul personal

Oricât de frumoasă ar fi o rochie, nu vei arăta bine dacă nu te simți confortabil în ea. Asigură-te că rochia nu este prea strâmtă, prea largă sau incomodă în vreun fel. Este important să te poți mișca liber și să te simți încrezătoare în ceea ce porți.


Indentifică stilul și lungimea rochiei

Lungimea și stilul rochiei depind în mare parte de tipul de eveniment și de preferințele personale. Poți achiziționa rochii medii, lungi sau scurte, fiecare având un aspect diferit. Totodată, poți selecta dintre croiul drept, evazat, mulat sau orice alt stil care ar putea să ți se potrivească.

Încadrează-te într-un buget realist

Stabilește un buget înainte de a căuta o rochie și asigură-te că este unul cât mai realist. Acest lucru te va ajuta să îți îndrepti căutările către opțiunile care se încadrează în suma alocată, însă nu seta o astfel de sumă prea mică pentru că nu vei găsi piese de calitate care să se încadreze în ea. Poți găsi rochii într-o gamă variată de prețuri, așa că asigură-te că alegi o rochie pentru care raportul între preț și calitate este cel optim.

Înainte de a lua o decizie finală, încearcă mai multe opțiuni. Poartă rochii diferite pentru a vedea care se potrivește cel mai bine și care îți place cel mai mult. Astfel, poți descoperi inclusiv stiluri noi pe care nu ai avut niciodată curajul să le încerci.

Ultimele Stiri
abonare newsletter