Actualitate

Vremea de Sărbători. Meteorologii anunță ninsori de Crăciun.

Temperaturi în scădere și ninsori în zonele montane, în perioada Crăciunului. Treptat, însă, vremea se va încălzi.

Prognoza meteo actualizată până la final de an/Foto: monitorulcj.ro Prognoza meteo actualizată până la final de an/Foto: monitorulcj.ro

 

 


Vreme atipică în România în perioada sărbătorilor de iarnă. Precipitații sub formă de ninsori pot fi înregistrate în zonele montane. Potrivit prognozei meteo actualizate, vremea se va răci în zilele următoare, iar cei care vor sărbători Crăciunul la munte ar putea avea parte de ninsori.

 


Chiar dacă temperaturile vor fi într-o ușoară scădere, acestea sunt peste normalul perioadei. Astfel, în unele zone din sudul țării, mercurul în termometre va urca până la 8 grade Celsius. 

Până la finalul anului 2023, vor fi înregistrate oscilații ale regimului termic de la un interval la altul, astfel încât media maximelor va fi cuprinsă între 2 și 6 grade, iar cea a minimelor între -4 și -1 grad.


Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar mai ales în Carpații Occidentali și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, potrivit ANM

La începutul lui ianuarie 2024, temperaturile vor înregistra ușoare creșteri față de valorile normale specifice perioadei la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile extracarpatice. În regiunile intracarpatice, se preconizează cantități de precipitații care vor depăși normele obișnuite. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea de Crăciun.

Prognoza meteo până la final de an. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion?

abonare newsletter