Actualitate

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, audiat la DNA în dosarul vaccinurilor. „Nicio decizie importantă a domnului Cîțu nu era luată fără domnul președinte”.

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu (USR) a ajuns vineri dimineață la DNA pentru a fi audiat în dosarul vaccinurilor anti-COVID.

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, audiat la DNA în dosarul vaccinurilor/Foto: Vlad Voiculescu Facebook.com Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, audiat la DNA în dosarul vaccinurilor/Foto: Vlad Voiculescu Facebook.com

 

 


Vineri, înainte de audierea sa la DNA, fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a afirmat că dosarul său este o „premieră europeană - un malpraxis vecin cu nebunia”, menţionând că el nu a avut un cuvânt de spus în privinţa vaccinării.

 


La finalul lunii trecute, președintele Klaus Iohannis a transmis ministerului Justiției cererile de urmărire penală a lui Vlad Voiculescu și a Ioanei Mihăilă, în dosarul achizițiilor de vaccinuri în perioada pandemiei.

El a spus că, în calitate de ministru al Sănătăţii, nu a avut un cuvânt de spus în privinţa vaccinării.


„Acuzaţia este contractarea unei cantităţi prea mare de vaccinuri. Vaccinurile au salvat vieţi şi datorită unui mecanism european, Romania a fost printre ţările care s-au bucurat de posibilitatea de a avea vaccin la timp şi suficient. Mult înaintea a miliarde de oameni din lumea asta mare. Ceea ce spun nu e un aruncat al responsabilităţii, ci adevărul faptic: ca ministru al Sănătăţii nu am avut un cuvânt de spus în privinţa vaccinării. (…).

CITEȘTE ȘI: 
Fostul premier Florin Cîțu, pus sub urmărire penală de DNA. Este acuzat de complicitate la abuz în serviciu în dosarul vaccinurilor.

Cine a luat acele decizii legate de achiziţia vaccinurilor? Aceiaşi pe care îi vedeaţi la televizor în fiecare zi a anului 2021 vorbind despre vaccinare. Acum toţi şi-au înghiţit limbile”, a notat Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook. 


Fostul premier Florin Cîțu a fost pus sub urmărire penală de DNA, miercuri. Este acuzat de complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave în dosarul vaccinurilor anti-COVID-19.

Și foștii miniștri Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă sunt acuzați de abuz în serviciu și complicitate la abuz pentru că ar fi cumpărat vaccinuri în surplus.


„Nu numai că nu am semnat contractele, ci atunci când luau deciziile nici măcar nu mă informau. Semnătura este una electronică. Contractul se semna electronic, se decripta cu o cheie pe care o avea cineva din CNCAV, un angajat MApN. Nici o decizie importantă a domnului Cîțu nu era luată fără domnul președinte”, a declarat Voiculescu.

Potrivit procurorilor DNA, cei trei au decis asupra achiziției unei cantități de peste 52 de milioane de doze de vaccin anti-Covid, în valoare de peste 1 miliard de euro, deși statul român avea asigurată deja cantitatea necesară pentru vaccinarea a 23 de milioane de persoane, în baza unor contracte anterioare.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

DNA cere ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Oana Mihăilă, în dosarul achiziției de vaccinuri anti-COVID

Fostul premier Florin Cîțu, pus sub urmărire penală de DNA. Este acuzat de complicitate la abuz în serviciu în dosarul vaccinurilor.

Foștii ministri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă rămân fără imunitate în dosarul vaccinurilor. Klaus Iohannis a aprobat cererea de urmărie penală.

Ultimele Stiri
abonare newsletter