Actualitate

Universitatea Oradea, pe locul 13 în România într-o clasificare „web”

<p />Universitatea din Oradea se află pe locul 13 în ţară şi 1.499 în lume într-o clasificare web a universităţilor din lume, relevă un studiu realizat şi publicat în ianuarie 2012 de Cybermetrics Lab, a declarat miercuri, în conferinţă de presă, purtătoarea de cuvânt a universităţii, Olimpia Popoviciu.

Potrivit acesteia, Cybermetrics Lab este un grup de cercetare care aparţine de Consiliul Superior de Investigaţii Ştiinţifice ataşat Ministerului Educaţiei din Spania care a realizat proiectul „Ranking web of World Universities” (Clasificarea web a universităţilor din lume). Au fost analizate 20.300 de universităţi din lume şi 112 din România.

„Webometrics Ranking of World Universities” a fost lansat în 2004 şi este actualizat la fiecare şase luni. Scopul studiului este să furnizeze o extra motivare a cercetătorilor de a publica mai mult şi mai de calitate, furnizând şi un clasament al universităţilor. Sunt luate în considerare doar universităţile şi entităţile de cercetare care au un domeniu web propriu şi independent.

Evaluarea are la bază patru indicatori: dimensiunea - numărul de pagini web regăsite pe Google (care fac referire la web-site-ul universităţii), exclusiv cele care conţin fişiere de tip word, pdf, excel etc. Parametrul e furnizat de Google; vizibilitatea - numărul de link-uri externe care indică site-ul instituţiei. Parametru e furnizat de Majestic SEO (o bază de date indexată care evidenţiază legăturile dintre site-urile de internet); numărul de documente de pe site-ul respectiv sau de pe site-urile cercetătorilor săi (documente pdf, word, ppt, excel), parametru furnizat de Google şi numărul de lucrări ştiinţifice care au autori cu afiliere la instituţia evaluată, parametru furnizat de Google Scholar.

Ultimele Stiri
abonare newsletter