Actualitate

Drumul care duce către zona turistică „Vălul Miresei”, surpat din cauza ploilor

Drumul forestier cunoscut sub denumirea „Valea Stanciului”, din judeţul Cluj, s-a surpat parţial, sâmbătă, în urma ploilor torenţiale.

Drumul Valea Stanciului, surpat din cauza ploilor/Foto: IPJ Cluj Drumul Valea Stanciului, surpat din cauza ploilor/Foto: IPJ Cluj

 

 


Tronsonul de drum care duce spre Cascada Vălul Miresei, s-a surpat în zona acostamentului, din cauza ploilor şi a aluviunilor înregistrate sâmbătă, iar autoritățile au decis închiderea temporară a traseului. 

 


Topirea zăpezii și ploile din ultima vreme au dus la creșterea debitului apelor în zona Răchițele. Anterior, hidrologii au emis o avertizare Cod galben de inundații și viituri pe râurile din Cluj.

Se intervine pentru evacuarea a aproximativ o sută de turişti aflaţi, sâmbătă după-amiază, în acea zonă.


CITEȘTE ȘI: 
Debit uriaș al apelor în zona Răchițele-Doda Pilii. Pericol de inundații pe râurile din Cluj.

„Structura drumului forestier denumit popular „Valea Stanciului" care face legătura între centrul localității Răchițele și punctul turistic cascada „Vălul Miresei" a fost afectată din cauza precipitațiilor abundente și a aluviunilor formate  în urma acestora. 

Drumul forestier Valea stanciului, surpat din cauza ploilor/Foto: IPJ Cluj

De asemenea, în zona acționează jandarmi din cadrul Inspetoratului de Jandarmermi Județean Cluj alături de salvamontiști pentru a evacua în siguranță cei aproximativ 100 de turiști care au vizitat zona”, potrivit IPJ Cluj. 


În acest context, polițiștii, împreună cu administratorul drumului public, au luat măsuri de închidere a circulației publice pe acest sector de drum până la remedierea situației. 

Salvamontiștii clujeni anunțau că debitul apelor a crescut substanțial în ultimele ore în zona Clujului. Potrivit hidrologilor, în perioada 2 decembrie, ora 12:00 - 3 decembrie, ora 16:00, vor fi creşteri importante de debite şi de niveluri, ca urmare a propagării viiturilor formate în amonte, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare, pe râuri din Cluj și județele învecinate. 


 Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Debit uriaș al apelor în zona Răchițele-Doda Pilii. Pericol de inundații pe râurile din Cluj.

Avertizare meteo de vreme rea. Cod galben de vânt puternic, în Cluj. Vremea se răcește semnificativ

abonare newsletter