Actualitate

Peste 100.000 de clujeni și turiști au sărbătorit împreună Ziua Națională a României la Cluj-Napoca FOTO

Mai bine de 100.000 de clujeni și turiști au sărbătorit, la Cluj-Napoca, Ziua Națională a României.

Ziua Națională a României, sărbătorită de peste 100.000 de oameni la Cluj-Napoca/Foto: 1 decembrie 2023 Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com Ziua Națională a României, sărbătorită de peste 100.000 de oameni la Cluj-Napoca/Foto: 1 decembrie 2023 Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com

 

 


Spectacolul de drone și artificii, care a încheiat serbarea zilei de 1 Decembrie, a adunat în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca zeci de mii de clujeni și turiști. În total, peste 100.000 de mii de oameni au marcat, vineri, Ziua Națională a României, potrivit datelor publicate de Primărie. 

 


Evenimentele realizate la Cluj-Napoca cu ocazia Zilei Naționale a României au început dis-de-dimineață în Piața Mihai Viteazul, cu ceremonialul de depunere coroane și jerbe de flori, după care acțiunea s-a mutat în Piața Avram Iancu unde a avut loc defilarea cu tehnică militară și de intervenție. 

1 Decembrie 2023, Piața Mihai Viteazul, Cluj-Napoca/Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com

„Parada” a adus uimire pe fața celor mici, dar și a celor mari, iar artificiile de zi au colorat cerul în tricolor. 


1 Decembrie 2023, Cluj-Napoca/Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com

Manifestarea cultural patriotică „Avram Iancu, de 30 ani în inima Clujului” a încheiat seria evenimentelor din prima parte a zilei, aducând elogii celui ce a fost eroul Revoluției de la 1848. 

De asemenea, clujenii și turiștii au avut  oportunitatea să trăiască momentele Marii Uniri printr-o scenetă istorică realizată pe Bulevardul Eroilor sau să imortalizeze Ziua Națională a României la photobooth.


1 Decembrie 2023, Piața Avram Iancu, Cluj-Napoca/Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com

La „kilometrul 0" al orașului, în Piața Unirii, evenimentele dedicate Zilei Naționale au început la ora 15:00 cu un regal folcloric susținut de artiști și ansambluri folclorice de renume precum Sava Negrean Brudașcu, Aurel Tămaș, Ana Ilca Mureșan, Maria Golban Șomlea, Valeria și Traian Ilea, Cristian Totpati, Mariana Sfechiș, Lucia Potra, Adriana Irimieș, Mihaela Grindean, ansamblul folcloric Mărțișorul și ansamblul folcloric Dor Transilvan.

CITEȘTE ȘI: 
Mii de spectatori, la parada de 1 Decembrie de la Cluj-Napoca. Clujenii s-au bucurat împreună de defilare - FOTO/VIDEO

Iluminatul festiv a fost aprins în tot orașul la ora 19:00, iar seara a continuat cu concertele susținute de Delia și Cargo care au electrizat zecile de mii de inimi prezente în centrul orașului. 


Punctul culminant al serii a fost fără îndoială spectacolul de drone, lumini și artificii din Piața Avram Iancu, un spectacol care a strâns laolaltă peste 50.000 clujeni și turiști. Povestea scrisă pe cerul Clujului, acompaniată de o coloană sonoră remarcabilă, a fost una plină de emoție pentru toți cei prezenți. 

1 Decembrie 2023, Cluj-Napoca/Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mii de spectatori, la parada de 1 Decembrie de la Cluj-Napoca. Clujenii s-au bucurat împreună de defilare - FOTO/VIDEO

Imagini superbe de 1 Decembrie, în Cluj-Napoca! Artificii și show special de drone - VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter