Actualitate

Elena Udrea și Ioana Băsescu scapă definitiv de dosarul finanțării campaniei electorale a lui Traian Băsescu din 2009. Înalta Curte a respins recursul în casație

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul în casaţie depus de DNA în dosarul finanțării ilegale a campaniei electorale a lui Traian Băsescu, situație în care Elena Udrea și Elena Băsescu scapă definitiv de judecată.

Elena Udrea și Elena Băsescu/Foto: Facebook Elena Udrea/Elena Băsescu Elena Udrea și Elena Băsescu/Foto: Facebook Elena Udrea/Elena Băsescu

 

 


DNA a introdus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o cale extraordinară - recursul în casaţie - în procesul în care Elena Udrea şi Ioana Băsescu au scăpat de condamnări ca urmare a prescrierii faptelor, în legătură cu finanţarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale din 2009.

 


Joi, instanța supremă a respins ca nefondat recursul în casaţie formulat de Direcţia Naţională Anticorupţie. Astfel, Elena Udrea şi Ioana Băsescu, condamnate în prima instanță la 8 ani, respectiv 5 ani de închisoare, scapă de condamnarea din acest dosar pe motiv că faptele s-au prescris.

„Respinge, ca nefondat, recursul în casaţie formulat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva deciziei penale nr. 232/A din data de 11 iulie 2023, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală, în dosarul nr.5230/2/2017. Definitivă”, se arată în decizia instanţei.


De asemenea, au fost anulate toate condamnările primite de ceilalţi inculpaţi din dosar: Gheorghe Nastasia (fost secretar general al Ministerului Dezvoltări), care avea o pedeapsă de 6 ani în primă instanţă pentru luare de mită; Victor Tarhon (fost preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea), care primise la fond 4 ani cu suspendare pentru luare de mită; Ioan Silviu Wagner (director general al companiei Oil Terminal), condamnat în primă instanţă la 3 ani cu suspendare pentru delapidare.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Elena Udrea a fost condamnată definitiv în dosarul Gala Bute

abonare newsletter