Actualitate

Trei tone de carne de pui din Anglia, retrase de la comercializare

<p><img src="documente/stories/2012/03_martie/07/02 carne pui.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Trei tone de carne de pui din Anglia au fost oprite temporar de la comercializare de la un depozit din Cluj din cauză că documentele de calitate nu erau conforme.</p>

Inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj au descoperit la un depozit de carne congelată, refrigerată şi ouă din judeţul Cluj 3.000 de tone de carne de pui congelată, importată din Anglia, care avea documente de calitate neconforme care nu menţionau lotul, astfel încât să existe o corelaţie cu produsele intrate în unitate. „Elementele de identificare - caracterizare înscrise pe eticheta produselor nu coincideau cu cele înscrise pe documentele de calitate. Ca şi denumire a produsului pe documente figurează sferturi de pui/pulpe întregi cu spate/carne de pui, fiind emise trei documente de calitate pentru acelaşi produs”, a explicat Mircea Radu, comisar şef al CJPC Cluj.

El a mai spus că din această cauză cele 3 tone de carne de pui congelată au fost oprite temporar de la comercializare, până la clarificarea situaţiei.

Nereguli şi la depozitarea produselor

În plus, inspectorii CJPC Cluj au descoperit că depozitarea produselor era necorespunzătoare. Astfel, carnea era depozitată direct pe paviment, nu erau respectate vecinătăţile, adică ouăle erau puse alături de carne. De asemenea, operatorul economic reambala produsele, cu toate că nu deţine autorizaţie de ambalare.

Carne expirată în depozitul firmei

Potrivit conducerii CJPC Cluj, în unitate a fost descoperită şi o cantitate de peste 42 kg carne iepure, muşchi de vită, pulpe pui întregi, caracatiţă, în valoare de aproape 690 lei, cu termen de valabilitate depăşit. Aceste produse au fost oprite definitiv de la comercializare.

Pentru neconformităţile constatate, operatorul economic a fost amendat cu 20.000 lei.

Conform datelor CJPC Cluj, cantitatea totală de carne de pui însoţită de documente de calitate neconformă, importată de către operatori economici din Bucureşti şi Bihor a fost de 19.950 kg, drept pentru care situaţia a fost adusă la cunoştinţa CJPC din Bucureşti şi Bihor.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter