Actualitate

Prognoza meteo actualizată. Temperaturi mai ridicate decât cele normale, în noiembrie

Temperaturi mai mari decât cele specifice perioadei, pentru următoarele patru săptămâni, conform prognozei actualizate de meteorologi.

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pe întreg teritoriul României, în următoarele patru săptămâni/ Foto: pixabay.com Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pe întreg teritoriul României, în următoarele patru săptămâni/ Foto: pixabay.com

 

 


Vremea rămâne capricioasă, iar temperaturile se mențin neobișnuit de ridicate pentru această perioadă a anului, potrivit ANM.  După cum arată meteorologii, pe parcursul lunii noiembrie vremea va fi mai blândă, iar iarna se lasă așteptată. 

 


Debutul primei luni de iarnă ar putea neobișnuit de cald. Precipitațiile își vor face simțită prezența pe parcursul perioadei următoare, mai ales în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, precum și în zona Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, iar în restul perioadei regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 06.11.2023 – 13.11.2023


Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și centrale, dar mai ales în zona Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.


Săptămâna 13.11.2023 – 20.11.2023

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-estice.


Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane și în extremitatea de sud-est a țării.

Săptămâna 20.11.2023 – 27.11.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în extremitatea de sud-est a teritoriului.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 27.11.2023 – 04.12.2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile sudice și sud-estice.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Prognoza meteo. Vremea va mai caldă decât în mod obișnuit în noiembrie

abonare newsletter