Actualitate

Clujenii, chemaţi să alerge pentru Spitalul de Copii

<p />Fundaţia Comunitară Cluj şi Runners Club le propun clujenilor să participe la Maratonul Internaţional Cluj-Napoca, ediţia a doua, din 22 aprilie, pentru a ajuta la dotarea cu aparatură a secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului de Copii Cluj-Napoca.

Anul acesta, Fundația Comunitară Cluj si Runners Club le propun clujenilor să alerge pentru cauza Secției ATI a Spitalului de Copii din Cluj, prin participarea la cea de a doua ediţie a Maratonului Internațional Cluj-Napoca. Evenimentul va avea loc pe 22 aprilie, iar conceptul porneşte de la ideea de a reuni într-o competiţie deschisă atât alergători profesionişti, cât şi amatori din ţară şi străinătate, într-un proiect comun care îşi propune să promoveze în rândul publicului local un mod de viaţă sănătos şi activ prin practicarea alergării.

„Înscriindu-vă ca alergător individiual în cadrul Maratonului Internaţional Cluj sau în ștafetă, puteți să vă alăturați inițiativei Fundației Comunitare Cluj, alergând pentru dotarea cu aparatură a secției de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului de Copii Cluj. Odată înscrişi în competiția oficială, următorul pas este să vă înscrieți ca alergător si pe platforma Fundației Comunitare Cluj” au afirmat organizatorii. Potrivit acestora, cei interesaţi se pot înscrie şi ca susţinători ai celor care aleargă. Susţinătorii vor dona sume de bani pentru fiecare kilometru parcurs de un alergător care reprezintă cauza.

Sunt invitaţi să se întreacă în alergare la probele maratonului alergători de toate genurile, de la sportivi profesionişti şi sportivi acreditaţi la cluburi, până la sportivi ocazionali şi alergători amatori.

La ediţia de anul trecut a maratonului au participat peste 1.300 de concurenţi.

abonare newsletter