Actualitate

Imagini spectaculoase. Un cerb sulițar cu „mult chef de joacă”, surprins într-un moment de relaxare în natură

Un cerb dornic de joacă a fost surprins de camerele de monitorizare, în Parcul Național Retezat, într-un moment de relaxare.

Cerb surprins într-un moment de relaxare în Parcul Național Retezat/Foto: Regia Națională a Pădurilor Romsilva Facebook.com Cerb surprins într-un moment de relaxare în Parcul Național Retezat/Foto: Regia Națională a Pădurilor Romsilva Facebook.com

 

 


Cerbul este animal erbivor adaptat zonelor montane, dar poate fi regăsit și în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus și în zonele de câmpie. 

 


Cerbul este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri. Doar cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar. Cârdurile sunt alcătuite după boncănit şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie.

„Cine spune că nu te poți distra singur?! 


Un cerb sulițar cu mult chef de joacă, surprins de camerele de monitorizare a faunei amplasate în teren de colegii noștri de la Parcul Național Retezat National Park”, semnalează reprezentanții Romsilva pe pagina de Facebook

Un cerb dornic de joacă a fost surprins de camerele de monitorizare, în Parcul Național Retezat, într-un moment de relaxare.


Parcul Național Retezat, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul țării, în județul Hunedoara.

Parcul Național Retezat National Park are o suprafață de 38.047 de hectare, din care 19.988 hectare sunt păduri, 9.893 de hectare din acestea fiind în zone de protecție strictă sau integrală.


În parc se regăsesc 108 specii de păsări și pot fi întâlnite 1.190 de specii de plante, din care 90 sunt specii endemice. În aria naturală protejată sunt 80 de lacuri și tăuturi, inclusiv Lacul Bucura, cel mai întins lac glaciar din țară, și Lacul Zănoaga, cel mai adânc lac glaciar din România.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cerb surprins în Parcul Natural Apuseni, în perioada boncănitului. Tânăr și „nervos”, animalul se înfundă în noroi și probează duritatea coarnelor. VIDEO

abonare newsletter