Actualitate

Cod galben de vânt puternic și ploi torențiale în Cluj. Până când este valabil?

Meteorologii au emis, vineri, două avertizări cod galben de vânt puternic și ploi torențiale. Ambele avertizări vizează zona de munte din județul Cluj.

Județul Cluj, sub cod galben de vreme instabilă/ Foto: pixabay.com Județul Cluj, sub cod galben de vreme instabilă/ Foto: pixabay.com

 

 


Administrația Națională de Meteorologie (ANM), a emis, vineri, 27 octombrie, două avertizări de vânt puternic și ploi torențiale.

 


Prima avertizare este valabilă pentru ziua de vineri în intervalul 12:00-23:00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, vântul va avea intensificări în Banat, Crișana, Maramureș, nord-vestul Transilvaniei și la munte, cu viteze în general de 50...70 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m de peste 80...90 km/h.


În județul Maramureș, precum și în zona de munte a județelor Bistrița-Năsăud, Mureș, Cluj, Alba, Hunedoara, Arad și Bihor, vor fi averse însemnate cantitativ și se vor acumula 20...30 l/mp și izolat peste 40...50 l/mp.

„Temporar vântul va avea intensificări și în restul Transilvaniei, cu viteze în general de 40...50 km/h”, a adăugat ANM.


Zonele vizate de primul cod galben/ Sursa: ANM

Nu scăpăm de vânt în weekend

A doua avertizare emisă de meteorologi este valabilă până sâmbătă, 28 octombrie, la ora 10:00.

În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în zona montană, iar în primele ore și în nordul Crișanei, Maramureș, vestul Transilvaniei, cu viteze în general de 55...75 km/h.
La altitudini de peste 1700 m, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80...100 km/h.


„Temporar vântul va avea intensificări și în restul Transilvaniei și al Moldovei, cu viteze în general de 40...50 km/h”, au transmis meteorologii.

Zonele vizate de al doilea cod galben/ Sursa: ANM

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujul, sub Cod galben de inundații. Risc de viituri și depășiri ale cotelor de atenție pe râuri

Vremea se răcește la început de noiembrie. Vor apărea mai des ploile

abonare newsletter