Actualitate

Vremea se răcește în toată țara. În Cluj-Napoca revin ploile

Parcul Central din Cluj-Napoca/ Foto: Emil Boc - Facebook Parcul Central din Cluj-Napoca/ Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Vremea va intra într-un proces de răcire pe parcursul următoarelor două săptămâni, în majoritatea regiunilor, deşi valorile termice maxime vor ajunge chiar şi la 27 de grade, iar ploile îşi vor face simţită prezenţa începând de la jumătatea acestei săptămâni, dar şi în primele zile ale lunii următoare, se arată în prognoza publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 23 octombrie - 5 noiembrie.

 


Vremea în următoarele două săptămâni în Transilvania

În Transilvania, în primele trei zile ale intervalului, va fi vreme caldă cu maxime în jurul a 22 de grade, după care până la finalul lunii octombrie sunt estimate valori uşor mai scăzute spre o medie de 18 - 19 grade. Tendinţa va fi de scădere, începând cu 1 noiembrie, iar media temperaturilor maxime va scădea spre 13 - 14 grade. Totodată, temperaturile minime vor fi mai ridicate decât în mod obişnuit, cu o medie cuprinsă între 6 şi 10 grade, respectiv valori mai scăzute în primele zile din noiembrie. Ulterior datei de 25 octombrie, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată.

Vremea la munte

La munte, la începutul perioadei, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, cu o medie a maximelor termice cuprinsă între 13 şi 16 grade. În intervalul 26 - 31 octombrie, media acestora va fi de 10 - 12 grade, iar apoi va scădea la valori de 8 - 10 grade, la începutul lunii noiembrie. În ceea ce priveşte media temperaturilor minime, aceasta se va menţine pozitivă în ambele săptămâni, cu valoarea cea mai mare în data de 25 octombrie, când vor fi 9 grade. Cele mai mici minime termice sunt estimate în ultima parte a intervalului, respectiv valori de 2 - 3 grade. Începând din 25 octombrie, temporar se vor semnala precipitaţii, cantităţi mai însemnate de apă fiind în perioada 26 - 30 octombrie şi, din nou, după 2 noiembrie. 


Vremea în această săptămână la Cluj-Napoca

Potrivit prognozei AccuWeather, ploile își vor face simțită prezența în această săptămână la Cluj-Napoca.

Luni, 23 octombrie, cerul va fi în mare parte acoperit de nori, iar șansele de ploaie vor fi scăzute. Maxima zilei va urca la valoarea de 20 de grade Celsius, în timp ce minima va fi 7 grade Celsius.


Marți, 24 octombrie, vântul va sufla cu putere (28 km/h), iar soarele va fi scump la vedere. Pe timpul zilei vor fi așteptate 20 de grade Celsius, iar pe timpul nopții 12 grade Celsius. 

Miercuri, 25 octombrie, cresc șansele de precipitații la 43%, iar vântul va sufla cu putere pe tot parcusul zilei (30 km/h). Cerul va fi predominant acoperit de nori, iar temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 20 de grade Celsius, în timp ce minimele vor fi de 10 grade Celsius.


Joi, 26 octombrie, nu scăpăm de ploi, șansele de precipitații fiind de 88%. Maxima zilei se va situa în jurul valorii de 17 grade Celsius, în timp ce minima va fi de 9 grade Celsius.

Vineri, 27 octombrie, cerul va fi aproape în totalitate acoperit de nori, iar șansele de precipitații vor fi de 90%. Vântul va sufla cu putere, iar maximele se vor situa în jurul valorii de 16 grade Celsius, în timp ce minimele vor fi de 6 grade Celsius.

Sâmbătă, 28 octombrie, scăpăm de ploi. Te timpul zilei vor fi așteptate 16 grade Celsius, în timp ce minimele vor fi de 7 grade Celsius.

Duminică, 29 octombrie, revin ploile, șansele de precipitații fiind de 60%. Maxima zilei se va situa în jurul valorii de 15 grade Celsius, iar pe timpul nopții vor fi 6 grade Celsius.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Toamna a transformat Clujul într-o operă de artă! Cele mai frumoase fotografii – FOTO

Furtunile fac ravagii în iulie. Peste 25.000 de români au rămas fără curent din cauza vijeliilor

abonare newsletter