Actualitate

Cum să vânezi oferte de vacanță

<p />Ce mi-a plăcut mie la Târgul de Vacanţe?

Știam de existența lui de la persoane cunoscute mie. Am notat în calendar data și locul desfășurarii cu promisiunea de a fi prezentă pentru a analiza, compara și eventual, achiziționa. Evenimentul de care vorbesc este Târgul de Vacanțe, locul în care oricine își poate găsi o ofertă bună de concediu.

Pentru unii, vizitarea unui eveniment de acest gen presupune multă cârcoteală și foarte puține laude. Pentru mine, fiind implicată în mod direct în organizarea unor asemenea evenimente, vizitarea presupune observarea lucurilor care se ascund în spatele unor zile pline de trudă.

Pentru unii, Târgul de Vacanțe nu se compară cu marile târguri de turism. Pentru mine e clar că nici nu ar putea. La marile târguri de turism, organizatorul cu siguranță nu va fi prezent în mulțime pentru a te întreba daca totul e ok, la marile târguri organizatorul e doar un nume pe afiș.

Mi-a plăcut în mod special amenajarea locației, felul în care fiecare participant a ales să scoată în evidență personalitatea firmei sale. Astfel, un stand era sub forma unei punți de corabie, un altul era plin de casete luminoase, la un altul se servea afinată, iar din altul se ivea un domn în costum medieval. Pe scurt, atmosfera era primitoare și te invita la cumpărături. În fiecare an există un expozant care sare în ochi, în primul an a fost iurta mongolă, anul trecut celebrul olar, Daniel Leș, iar anul acesta tabăra militară Arsenal Park (pe care unii din voi o știu probabil de la emisiunea cu Bianca Drăgușanu).

Dornică în a afla care sunt cele mai bune oferte am stat de vorbă cu participanții. Fiecare din ei m-au primit cu mult profesionalism, mi-au analizat bugetul și au încercat să îmi găsească cea mai bună variantă. Am aflat, în acest fel, că am posibilități nenumărate, de la litoralul nostru, la vecinii noștri bulgari, la Grecia cea impozantă, Spania, Croația și toate celelalate țări vecine. Pe lângă acestea mi-au fost oferite informații și despre exoticele Cuba și Republica Dominicană, locuri în care visez să ajung.

Cu promisiunea de ajunge și sâmbătă, vineri am urmărit un spectacol interesant de dansuri medievale prezentat de Primăria Alba Iulia. Sâmbătă a fost rândul celor din județul vecin, Bistrița Năsăud, să ne impresioneze cu dansuri și muzică tradițională.

Pe scurt, mi-a plăcut ce s-a întâmplat la Târgul de Vacanțe. Inițiative există, dorința de a organiza evenimente benefice pentru orașul Cluj aduce după sine și mai multe evenimente. Doar așa Clujul poate deveni un punct central pe harta evenimentelor din România, cu ajutorul acestor oameni și a altora ca ei.

Eu mă bucur că Târgul de Vacanțe există și cine nu a ajuns anul acesta poate să o facă anul viitor.

abonare newsletter