Actualitate

Parteneriat DEER - Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (P)

Distribuție Energie Electrică Romania (DEER) și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), prin Centrul de Cercetare în Tranziție Energetică (EnTREC), au încheiat un nou parteneriat activ, în cadrul unui proiect internațional de cercetare - inovare.

Proiectul, cu denumirea “Clădiri interactive în relație cu rețelele inteligente” (eng. Smart Grid-Efficient Interactive Buildings), cu acronimul EVELIXIA – nr. grant 101123238/2023, se derulează în cadrul apelului Horizon Europe. 

Valoarea totală a proiectului este de 8 189 865 Euro și se va desfășura pe o perioadă de 4 ani, consorțiul fiind format din 36 de parteneri, din 12 țări europene.


Proiectul vizează implementarea și testarea la nivel de pilot demonstrativ a conceptului de utilizator activ de rețea (prosumator) și a interacțiunii cu rețelele de distribuție a energiei.

Dna Mihaela Rodica Suciu, Director General: “Pentru DEER este esențial ca atât tranziția la energia verde, cât și accesul la rețea al prosumatorilor să aibă loc în condiții de siguranță, continuitate și permanență. Proiectul EVELIXIA reprezintă o excelentă oportunitate de a testa tehnologii noi, care să răspundă provocărilor din piață, dar și de a înțelege comportamentul utilizatorului activ. Compania noastră manifestă un interes crescut în identificarea unor soluții inovative pentru asigurarea flexibilității rețelelor în relația cu prosumatorii. 


DEER se pregătește și investește cu responsabilitate pentru viitor!”


CITEȘTE ȘI:

Am lansat Ghidul Informativ al DEER! (P)

Un pas mare către viitor! Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca demarează lucrările de proiectare și execuție a Institutului de Inteligență Artificială (P)

Ultimele Stiri
abonare newsletter