Actualitate

Peste 40 de cupluri și-au unit destinele la foișorul din Parcul Central. Boc: „La mulți ani tinerelor familii”

44 de cupluri și-au unit destinele în ultimele două zile la foișorul din Parcul Central „Simion Bărnuțiu” din municipiul Cluj-Napoca.

44 de cupluri s-au căsătorit în acest weekend în Parcul Central/ Foto: Emil Boc - Facebook 44 de cupluri s-au căsătorit în acest weekend în Parcul Central/ Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Weekend-ul s-a anunțat a fi unul plin pentru 44 de cupluri care au decis să-și unească destinele la foișorul din Parcul Central.

 


„Casă de piatră celor 44 de cupluri care s-au căsătorit în acest sfârșit de săptămână în Parcul Central! La mulți ani tinerelor familii!”, a transmis Emil Boc.

Cum se poate face căsătoria în Cluj-Napoca?

1. Pentru început, programarea oficierii căsătoriei - online - alegeți data și ora disponibile de pe website-ul Primăriei
2. Documentele necesare pentru întocmirea actului de căsătorie se depun Timpul necesar pentru depunere/înregistrare: aproximativ 20-30 minute.
3. Depuneți actele la sediul Primăriei Cluj-Napoca pe str. Moţilor nr.5, cam. 7 - Direcţia de Evidenţă a persoanelor – Serviciul stare civilă:
1) actele de identitate, în original şi copie (trebuie să aibă termen de valabilitate atât la depunerea declaraţiei de căsătorie, cât şi la încheierea căsătoriei);
2) certificatele de naştere, în original şi copie;
3) certificatele medicale privind starea sănătăţii (certificatele medicale prenupţiale sunt valabile 14 zile de la data emiterii şi trebuie să cuprindă menţiunea expresă că persoana se poate sau nu se poate căsători);
4) dacă viitorii soți hotărăsc să aleagă regimul matrimonial al separației de bunuri sau al comunității convenționale, documentul încheiat în fața notarului public trebuie prezentat odată cu declarația de căsătorie. (art.329 NCC)


Căsătoria se încheie în termen de 11-14 zile de la data depunerii declarației de căsătorie, dar fără depăşirea termenului de valabilitate (de 14 zile) a certificatelor medicale privind starea sănătăţii. Termenul se calculează cuprinzând atât ziua eliberării certificatelor, cât şi ziua în care se oficiază căsătoria.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Zeci de cupluri clujene care sărbătoresc „nunta de aur” au fost premiate. VIDEO

Îngrijorător! Sporul natural rămâne negativ, la Cluj. Numărul deceselor, mai mare decât numărul nașterilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter