Actualitate

Cod galben de inundații pe râurile din județul Cluj. Hidrologi: „Se pot depăși cotele de atenție”

Hidrologii au emis joi o atenţionare Cod Galben de viituri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie, pentru râuri din 8 judeţe, inclusiv Cluj.

Avertizare de inundații/ Foto: Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor - Facebook Avertizare de inundații/ Foto: Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor - Facebook

 

 


 

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis joi o atenţionare Cod Galben de viituri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie, pentru râuri din 8 judeţe, până la miezul nopţii.


 

Conform hidrologilor, joi, în intervalul orar 13:00 - 24:00, vor fi afectate anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Someşul Mic, Crişul Repede, Crişul Negru, Arieş, Olt, Ialomiţa şi Buzău, în judeţele Cluj, Bihor, Alba, Braşov, Covasna, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău.


CITEȘTE ȘI:
S-a RUPT CERUL în Cluj-Napoca! Mai multe străzi au fost inundate. VIDEO

Râurile din Cluj vizate de Codul galben:

  • Someşul Mic – bazin amonte Ac. Gilău (judeţele: Bihor şi Cluj)
  • Crişul Repede – bazin amonte S.H. Ciucea (judeţele: Cluj şi Bihor)
  • Arieş – bazin amonte S.H. Scărişoara şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Scărişoara – amonte S.H. Buru (judeţele: Alba şi Cluj)

Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Cluj, Alba, Braşov şi Buzău. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cod galben de grindină, vânt puternic și furtuni, în zona de munte a Clujului. Până când este valabilă avertizarea?

Furtunile fac ravagii în iulie. Peste 25.000 de români au rămas fără curent din cauza vijeliilor

abonare newsletter