Actualitate

Caniculă și temperaturi extreme în România. Ploi și vreme instabilă în Cluj

Vreme cu temperaturi extreme, miercuri, 2 august, în România. Un nou val de caniculă în sudul și centrul țării, vreme instabilă și ploi în Cluj.

Vreme instabilă și ploi, în Cluj, miercuri, 2 august 2023/Foto: monitorulcj.ro Vreme instabilă și ploi, în Cluj, miercuri, 2 august 2023/Foto: monitorulcj.ro

 

 


Vreme caniculară și ploi în cea mai mare parte a țării, miercuri, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie. 

 


Vremea va fi instabilă în majoritatea regiunilor țării. Sunt prognozate precipitații, iar local vor fi descărcări electrice și grindină. Partea de sud a țării se află sub un nou val de caniclă, iar în a doua jumătate a zilei va ploua. 

Temperaturile maxime se vor situa între 26 și 35 de grade Celsius, iar cele minime se vor încadra între 12 și 23 de grade Celsius.


Vremea în Cluj

În Cluj, prima parte a zilei va fi marcată de averse cu descărcări electrice, iar vântul va sufla variabil. Cerul va fi înnorat, iar ploile pot fi însoțite de furtuni. 

Temperatura maximă va fi de 26 de grade Celsius, iar cea minimă de 14 grade Celsius. În timpul nopții, temperaturile se vor situa în jurul valorii de 12 grade Celsius. 


De joi, valorile termice vor înregistra o creștere accentuată, cu temperaturi care ajung la 32 de grade Celsius, dar și cu fenomene meteo specifice, precum ploi și furtuni.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Luna august începe cu vreme instabilă în Cluj, dar cu temperaturi în creștere

abonare newsletter