Actualitate

Val de caniculă peste România, cu temperaturi de peste 40 de grade. Cum va fi vremea în Cluj?

Vremea în România va fi deosebit de călduroasă, marți, cu un disconfort termic accentuat. În unele zone ale țării sunt prognozate ploi și descărcări electrice, iar pe alocuri căderi de grindină.

Caniculă, disconfort termic accentuat și instabilitate atmosferică în Cluj/Foto: CNAIR Facebook.com Caniculă, disconfort termic accentuat și instabilitate atmosferică în Cluj/Foto: CNAIR Facebook.com

 

 


Marți, 25 iulie 2023, vremea va deveni caniculară, mai ales în zona de sud a țării, unde temperaturile vor atinge 41 de grade Celsius la umbră.

 


În centrul și vestul țării vor fi ploi urmate de descărcări electrice și local căderi de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 41 de grade Celsius, iar cele minime între 11 și 26 de grade Celsius.

În Cluj, vremea va fi caniculară, iar izolat este posibil să apară furtuni cu descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 34 de grade Celsius, iar cea minimă de 18 grade Celsius.


De altfel, de luni Clujul se află sub Cod galben de instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului (rafale în general de 55...70 km/h și izolat peste 80 km/h), vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat peste 30...40 l/mp) și grindină.

Potrivit ANM, instabilitatea atmosferică va fi pronunțată începând cu a doua parte a zilei de marți (25 iulie) în vestul, nordul, centrul și nord-estul teritoriului, iar miercuri seara și în noaptea de miercuri spre joi (26/27 iulie) în special în sud și est.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vreme extremă în Cluj. Cod galben de CANICULĂ, ploi torențiale și vijelii

abonare newsletter