Actualitate

Program gratuit de depozitare a celulelor stem

<p />Un program gratuit privind depozitarea celulelor stem recoltate din sângele şi ţesutul cordonului ombilical al nou-născutului este lansat în România de Cryo Stem Health - partenerul român al băncii nr.1 de celule stem din Europa Cryo-Save.

Acest program internaţional „Cost-free Family Donation” este creat special pentru a oferi familiilor din România ocazia de a depozita celulele stem din sângele şi ţesutul cordonului ombilical al nou-născutului în mod gratuit, cu scopul de a trata în viitorul apropiat o rudă (frate/soră/mamă/tată) ce este deja diagnosticată cu o boală ce poate fi tratată cu celule stem, se arată într-un comunicat.

Aceste afecţiuni se găsesc pe lista oficială internaţională. Pentru a corespunde criteriilor de admitere în acest program, membrul familiei trebuie să fie deja diagnosticat cu o afecţiune ce poate fi tratată în prezent cu celulele stem din sângele ombilical şi să fi contactat un medic oncolog/hematolog, care să fie de acord cu recomandarea tratamentului cu celule stem.

Dacă este eligibil, Cryo Stem Health şi banca Cryo-Save va pune la dispoziţie kitul de recoltare, va asigura transportul probei, analizele obligatorii, va prelucra şi stoca proba de sânge şi ţesut din cordonul ombilical al nou-născutului, până când aceasta este utilizată, fără costuri pentru familie.

Cryo Stem Health sau Cryo-Save nu este responsabilă pentru onorariile percepute de clinica sau spitalul asociat cu recoltarea probei de sânge şi ţesut din cordonul ombilical al nou-născutului, se mai precizează în comunicat.

Numărul de înscrieri lunare în program este limitat. Pentru afecţiunile aflate încă în fază de studiu clinic, sunt opţiuni de plată mai flexibile a serviciilor, diferite de cele din contractul standard, se mai menţionează în comunicatul citat.

Cei care doresc să se înscrie în programul „Cost-free Family Donation” trebuie să contacteze cu minim 3 luni înainte de data probabilă a naşterii la tel. 0311.063.165, fax: 0311.022.914, mob: 0733.108.748 sau E-mail: ro@cryo-save.com.

Ultimele Stiri
abonare newsletter