Actualitate

Tren de persoane blocat în Maramureş în urma unei avalanşe

<p>Un tren de persoane care circulă între Vişeu de Sus şi Sighetu Marmaţiei a fost blocat, marţi după-amiază, timp de aproximativ 40 de minute, din cauza unei avalanşe care a dus la blocarea căii ferate, informează Mediafax.</p>

UPDATE: Trenul de călători care a fost blocat, marţi, din cauza unei avalanşe între localităţile Bistra şi Petrova din defileul Văii Vişeului şi-a reluat drumul spre staţiei de destinaţie, gara Sighetu Marmaţiei.

Şeful Staţiei CFR Sighetu Marmaţiei, Florin Rus, a afirmat că trenul personal care circula pe ruta Vişeu - Sighetu Marmaţiei a fost oprit în staţia Petrova, pentru că la Bistra a avut loc o avalanşă de mici dimensiuni.

La rândul său, viceprimarul localităţii Bistra, Vasile Duciuc, prezent la faţa locului, a spus că zăpada de pe un versant din apropierea liniei ferate a căzut peste şine, blocând accesul.

Vasile Duciuc a declarat că trenul a staţionat aproximativ 40 de minute, până când s-a intervenit pentru curăţarea zăpezii de pe calea ferată.

El a precizat că la ora transmiterii acestei ştiri zăpada fusese curăţată de pe şine, iar trenul urmează să plece spre destinaţie.

Potrivit autorităţilor, călătorii nu au fost în pericol.

În tren se aflau aproximativ 20 de persoane, iar mulţi dintre pasageri au coborât la Petrova şi şi-au continuat drumul cu maşini de ocazie, întrucât distanţa între această localitate şi Sighetu Marmaţiei nu este mare.

În afara acestui tren, traficul feroviar în zonă nu a fost afectat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter