Actualitate

Doi clujeni, în dialog, la Timișoara. Baritonul George Petean, invitatul lui Cătălin Ștefănescu într-o serie de dialoguri prilejuite de Capitala Culturală Europeană 2023.

Capitală Culturală cu Cătălin Ștefănescu. Serie de dialoguri la Timișoara cu zece personalități recunoscute la nivel mondial în domeniile în care activează.

Clujeanul George Petean este un bariton român de renume internațional. Foto: capitalaculturala.upt.ro Clujeanul George Petean este un bariton român de renume internațional. Foto: capitalaculturala.upt.ro

 

Cătălin Ștefănescu, jurnalist: „Împreună cu publicul, vom încerca să aflăm cum a arătat drumul spre performanță al acestor români excepționali. Vom discuta despre viață, carieră, valori, bucurii, visuri împlinite sau spulberate. Sunt subiecte care ne pot ajuta pe toți să înțelegem ce înseamnă să crești și să fii educat într-o cultură, pentru ca, la un moment dat, să găsești dezvoltarea și aprecierea profesională și umană într-o altă țară, într-un alt univers cultural”.


Invitații „Capitalei Culturale cu Cătălin Ștefănescu” sunt:

Cristian Măcelaru, dirijor – 15 iulie
George Petean, bariton – 16 iulie
Dragoș Mărgineanțu, expert în inteligență artificială – 17 iulie
Raluca Popa, profesoară universitară și antreprenoare – 18 iulie
Anca Vasiliu, filosof și cercetător – 20 iulie
Francesca Velicu, balerină – 21 iulie
Oana Stănescu, arhitectă – 26 iulie
Alexandru Mărmureanu, medic chirurg – 28 iulie
Adrian Constantin, matematician – 29 iulie
Aurora Simionescu, astrofiziciană – 30 iulie


Născut în Cluj-Napoca pe 23 februarie 1976, George Petean este un bariton român de renume internațional. A absolvit Academia de Muzică „Gh. Dima” din Cluj-Napoca la secția Canto clasic și a debutat ca solist la Opera Română din Cluj-Napoca. Cariera sa internațională a început în anul 2000, când a interpretat în producția operei „Boema” la Roma.

George Petean a cântat pe scene prestigioase din întreaga lume, inclusiv la Teatro alla Scala din Milano, Royal Opera House din Londra, Metropolitan Opera din New York și multe altele. A fost distins cu premii importante și nominalizări la competiții internaționale. Este cunoscut pentru eleganța și interpretarea sa impecabilă. În 2019, a primit Ordinul Național pentru Merit în grad de Cavaler din partea Președintelui României.


Dialogurile se vor desfășura într-o atmosferă de spectacol, fiind acompaniate de muzică live, cu Radu Vâlcu Quintet. 

Locurile în sală se pot rezerva aici.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Regrete privind acordarea titlului de Capitala Culturală Europeană? Tensiunile de la Timișoara readuc Clujul în prim-plan

DECLARAŢIE ŞOC: „Este mai bine că municipiul Cluj-Napoca nu a devenit Capitală Culturală Europeană”

“Oraşul filmului”, depunctat unde se simte cel mai tare, în cursa pentru Capitală Culturală

abonare newsletter