Actualitate

Două vernisaje la Muzeul de Artă

<p />Începând de săptămâna aceasta, clujenii pot vizita două expoziţii la Muzeul de Artă, cea a artistei Marilenei Preda Sânc şi cea a lectorului universitar Marius Georgescu.

La Muzeul de Artă Cluj-Napoca are loc mâine vernisajul expoziţiei Marilenei Preda Sânc - „Libertate în labirint”.

Vernisajul va avea loc de la ora 17 iar expoziţia va fi deschisă publicului în perioada 22 februarie - 18 martie. Marilena Preda Sânc este unul dintre cei mai activi şi apreciaţi artişti români contemporani. A avut numeroase expoziţii personale, inclusiv la Bruxelles, New York, Paris şi Viena. A participat la numeroase expoziţii de grup şi colective în ţară şi în străinătate şi a fost recompensată cu numeroase premii naţionale şi internaţionale precum şi cu distincţia Ordinul Meritul Cultural (2004).

Totodată, joi, 23 februarie, de la ora 18, la Muzeul de Artă va avea loc vernisajul expoziţiei lui Marius Georgescu - „Solide Vedice” – video instalaţie. Expoziţia va fi deschisă publicului până pe 18 martie. Marius Georgescu este lector universitar la Secţia de Ceramică - Sticlă – Metal din cadrul Universităţii de Artă şi Design Cluj-Napoca. A obţinut bursa „Vasile Pârvan” la Academia Română din Roma în perioada 1999 – 2000 şi a participat la numeroase expoziţii în ţară şi străinătate. „Solide Vedice” este  o instalaţie video şi audio care prezintă, sub forma unui ansamblu cinetic, formele numerelor de la 1 la 9. În data de 3 martie, de la ora 11, în cadrul programului „Lecţie deschisă”, Marius Georgescu va susţine conferinţa „Corpurile numerelor”.

abonare newsletter