Actualitate

Habitat şi Serviciul de Ajutor Maltez ajută sinistraţii din Vrancea

<p />1.200 de familii din comuna Vintileasca, judeţul Vrancea, izolate de mai bine de o săptămână din cauza ninsorilor abundente, au fost ajutate cu kit-uri de urgenţă din partea Habitat for Humanity şi Serviciul de Ajutor Maltez.

Kit-urile conţin unelte pentru mici reparaţii, materiale pentru izolaţie, truse de prim ajutor, echipamente simple pentru generarea căldurii, surse de iluminat, pături, echipamente şi materiale utile în prevenirea inundaţiilor sau infiltraţiilor ce vor urma. O echipă formată din 35 de persoane, dintre care 25 de voluntari ai celor două organizaţii, a distribuit sâmbătă kit-urile de urgenţă pentru mai multe familii sinistrate din satele Tănasari, Neculele, Bahnele, După Măgura, Stoichi.

„Ne propunem să ajutăm pe termen mediu în jur de 1.200 de familii. Am demarat o campanie cu trei faze de intervenţie, toate gândite să fie complementare eforturilor existente axate acum pe necesitatea imediată de hrană. În primă fază distribuim kit-uri de urgenţă şi prevenţie, care îi vor ajuta pe cei mai nevoiaşi din gospodăriile blocate să se poată descurca singuri şi să se simtă mai în siguranţă”, a declarat Mihai Grigorean, managerul programului „Răspuns la Dezastre”, derulat de Habitat for Humanity România.


Campania va continua cu intervenţii pe termen mediu, de evaluare detaliată şi asistenţă tehnică cu accent pe prevenirea efectelor inundaţiilor.


Ultimele Stiri
abonare newsletter