Actualitate

COD ROȘU de inundații pe două râuri din Cluj! Au fost emise mesaje RO-ALERT

Doi afluenți ai râului Someșul Mic se află sub Cod roșu de inundații. Hidrologii avertizează că se pot depăși cotele de pericol.

Inundații/ Foto: pixabay.com Inundații/ Foto: pixabay.com

 

 


Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, o avertizare Cod roşu de inundaţii, valabilă pentru râurile Lonea și Borșa, afluenți ai râului Someșul Mic .

 


Avertizarea este valabilă pentru ziua de vineri, 9 iunie, în intervalul orar 14:45-21:00.

Potrivit hidrologilor, se vor semnala scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE PERICOL.


„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Lonea și Borșa (afluenți ai râului Someșul Mic), județul Cluj. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Lonea – bazin amonte confluență cu râul Cubleș”, au transmis hidrologii.

De asemenea, au fost emise mesaje RO-ALERT în comunele Dăbâca, Borșa, Bonțida, Așchileu Mare și Vultureni.


„S-a emis mesaj RO-ALERT de cod roșu hidrologic pentru bazinul hidrografic al râurilor Borșa și Lonea. Comunele (Dăbâca, Borșa, Bonțida, Așchileu Mare, Vultureni). Până în acest moment, în dispeceratul integrat nu s-au primit solicitări”, a transmis ISU Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Avertizare de COD ROȘU de ploi torențiale și grindină în județele Cluj și Sălaj, vineri

Mesaje RO-Alert, emise pentru locuitorii din 6 comune din Cluj! Ploi torențiale, vânt puternic și fulgere

Vremea e instabilă! Județul Cluj se află sub cod portocaliu de ploi torențiale

Ultimele Stiri
abonare newsletter