Actualitate

Atenționare Meteo. Cod GALBEN de ploi torențiale și vijelii, în Cluj. Vreme instabilă pentru următoarele zile

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică de Cod Galben pentru Cluj și alte județe din țară. Instabilitatea atmosferică poate aduce ploi torențiale, grindină și vijelii.

Cod Galben de vreme instabilă, cu ploi torențiale, grindină și vijelii, în Cluj/Foto: pixabay.com Cod Galben de vreme instabilă, cu ploi torențiale, grindină și vijelii, în Cluj/Foto: pixabay.com

 

 


Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod Galben pentru intervalul: 01 iunie, ora 12 – 01 iunie, ora 23, valabil în județul Cluj. 

 


Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, în județele Alba, Brașov, Covasna, Mehedinți, Vâlcea, Argeș, Buzău, Dâmbovița, Prahova, Arad, Cluj, Gorj, Sibiu, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș. 

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, în vestul Transilvaniei, nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei, precum și în zona Carpaților Occidentali, Meridionali și de Curbură. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.


„Astfel de fenomene se vor semnala astăzi, izolat, și în restul țării. În zilele următoare, vremea va fi instabilă în majoritatea regiunilor”, arată ANM. 

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Atenționare RO-ALERT de vreme severă. Ploi torențiale, grindină și vijelii, în Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter