Actualitate

Depășire neregulamentară pe motor, cu 127 km/h, prin Copăceni. A rămas fără permis și a încasat o amendă usturătoare

Sute de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii clujeni, marți, pe DN1-E60, pentru viteză excesivă. În Copăceni, un tânăr ce conducea un motor cu peste 120km/h a rămas pieton.

Sute de sancțiuni contravenționale pentru viteză excesivă pe DN1-E60/Foto: IPJ Cluj Sute de sancțiuni contravenționale pentru viteză excesivă pe DN1-E60/Foto: IPJ Cluj

 

 


Acțiune în sistem cascadă, cu aparate de tip radar

 

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Cluj, în colaborare cu cei ai Serviciului Rutier Bihor au demarat acțiuni pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, acționându-se cu 14 aparaturi de tip radar, amplasate în sistem cascadă.


Marți, în jurul orei 15.40, la km 450, în localitatea Copăceni, un tânăr în vârstă de 27 de ani, care conducea o motocicletă, a fost surprins în timp ce efectua o depășire neregulamentară și rula cu viteza de 127 km/h, pe un sector de drum cu limită de 70km/h. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2150 lei și suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 150 de zile.

Un alt caz de viteză a fost înregistrat la km 462, pe limită de viteză de 60 km/h, polițiștii au surprins cu aparatul radar un autoturism ce rula cu viteza de 124 km/h, condus de un tânăr în vârstă de 21 de ani, din municipiul Turda. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei și suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.


În urna acțiunii desfășurate marți, neregulile constatate au condus la aplicarea a 134 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 110.000 de lei, dintre care 89 au fost constate la încălcarea regimului legal de viteză.

Ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 20 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute și 7 certificate de înmatriculare.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mai există reguli de circulație? Șofer surprins trecând cu viteză pe roșu, pe linia de tramvai, chiar în dreptul refugiului. VIDEO

20 de MORȚI și peste 100 de RĂNIȚI pe drumurile Clujului, anul acesta. Viteza excesivă și traversările ilegale, principalele cauze

abonare newsletter