Actualitate

Cod galben de furtuni în Cluj! Ploi, vijelii puternice și rafale de vânt de 60 km/h

Meteorologii au emis, miercuri, o atenționare Cod galben de ploi torențiale, grindină și vânt puternic, pentru mai multe județe din țară, inclusiv tot județul Cluj.

ANM a anunțat un cod galben de ploi pentru mai multe zone din țară, inclusiv Cluj/ Foto: pixabay.com ANM a anunțat un cod galben de ploi pentru mai multe zone din țară, inclusiv Cluj/ Foto: pixabay.com

 

 


Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă pe parcursul acestei zile în 14 judeţe.

 


Conform prognozei, miercuri, între orele 12:00 - 23:00, în Banat, Crişana, Maramureş, vestul Transilvaniei, vestul şi nordul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torenţiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50 - 60 km/h), vijelii şi grindină.

De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 20 - 25 l/mp şi izolat de peste 30 - 40 l/mp. 


Judeţele vizate de atenţionarea Cod galben sunt: Satu Mare, Maramureş, Bihor, Sălaj, Cluj, Alba, Arad, Timiş, Hunedoara, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi şi Caraş-Severin. Meteorologii precizează că astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse şi în restul teritoriului.

Zonele vizate de Codul galben de vreme instabilă/ Sursa: ANM

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vântul puternic a doborât un copac peste o mașină în Cluj-Napoca. A fost cod portocaliu de vreme severă

FOTO. Noapte albă pentru pompieri. Zeci de copaci și stâlpi de electricitate, doborâți pe drumuri din cauza zăpezii

Copac căzut peste o mașină în centrul Clujului

Ultimele Stiri
abonare newsletter