Actualitate

Ora de frumuseţe – Întrebări de la cititori

<p><img src="documente/stories/11_noiembrie/26_ziua/beauty.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />În urma numeroaselor întrebări primite la redacţie, ediţia aceasta a Orei de frumuseţe o vom dedica răspunsurilor.</p>

Ioana Moşuţiu, Roxana Moldovan şi Magda Apopii, specialistele de la salonul Palas Athena, vor încerca să răspundă cât mai concis întrebărilor primite de la cititoare. Răspunsurile le puteţi găsi şi în articolele publicate anterior atât în ediţia printată cât şi pe www.monitorulcj.ro.

Î: Am porii dilataţi în zona bărbiei și a pomeţilor. Ce pot face în această privinţă?
R: Porii dilataţi sunt asociaţi cu tenul gras și mixt, iar pe lângă aspectul neplăcut pe care îl au, pot produce diverse infecţii tocmai datorită sensibilităţii pielii din acea zonă. Remediile cele mai simple sunt legate de o îngrijire adecvată a tenului. Așa cum menţionam și în articolul anterior, tenul gras are nevoie de o curăţare intensă, dimineaţa și seara, tonifiere cu produse astringente care au rolul de a închide porii, hidratare cu o cremă potrivită pentru tenul pe care îl ai. Vizita la salon pentru proceduri mai complicate va ajuta în timp la închiderea porilor.

Î: Am celulită și sunt însărcinată. Am voie să fac masaj anticelulitic?
R: Masajul anticelulitic presupune restabilirea unei bune circulaţii în zona predispusă celulitei, dar și folosirea de crème și uleiuri bazate pe substanţe precum: ardeiul iute sau cafeina. Toate substanţele masate în piele ajung inevitabil în sânge, iar de acolo sunt transmise copilului. Prin urmare, răspunsul la această întrebare este, categoric, nu. Masajul anticelulitic poate fi reluat după naștere și alăptare.

Î: Am vârfuri despicate și păr uscat. Ce pot face ca părul să nu arate degradat?
R: Părul uscat și degradat are diferite cauze, unele din ele fiind și alimentaţia necorespunzătoare, apa insuficientă și produsele de îngrijire neadecvante. Pentru a recăpăta strălucirea părului se recomandă tăierea vârfurilor la interval regulate de timp, masajul scalpului și folosirea unei măști regeneratoare. Acestea, combinate cu o alimentaţie bogată în fier, zinc și vitamina C, vor duce în timp la întărirea firului de păr și regenerarea lui.

Acestea sunt doar câteva răspunsuri la întrebările primite din partea cititoarelor noastre.

Rămâi alături de Monitorul de Cluj pentru următorul articol de vineri la Ora de frumuseţe!

Ne poţi adresa întrebări pe adresa redacţiei, pe www.monitorulcj.ro ca și comentariu la articol sau pe pagina de facebook Monitorul de Cluj sau Palas Athena.

 

abonare newsletter