Actualitate

Cheile Turzii, escaladate de elevii clujeni FOTO

Peste 50 de elevi din Cluj-Napoca și-au însușit tehnicile de alpinism și escaladă în Cheile Turzii.

Exerciții de escaladă în Cheile Turzii, pentru elevii clujeni/Foto Consiliul Județean Cluj Facebook.com Exerciții de escaladă în Cheile Turzii, pentru elevii clujeni/Foto Consiliul Județean Cluj Facebook.com

 

 


Pe parcursul acestei săptămâni, zeci de elevi din cadrul Colegiului Național „George Coșbuc” Cluj-Napoca au escaladat Cheile Turzii. 

 


Exerciții de escaladă în Cheile Turzii 

În cadrul activității, peste 50 de elevi și-au însușit tehnicile de alpinism și escaladă sportivă și și-au dezvoltat deprinderile de lucru cu echipamentele specifice sportului la înălțime.

Exerciții de escaladă în Cheile Turzii, pentru elevii clujeni/Foto Consiliul Județean Cluj Facebook.com

Totodată, salvamontiștii clujeni au realizat prezentări ale echipamentelor și tehnicilor de intervenție în operațiunile de salvare din zona montană elevii fiind informați în legătură cu pregătirea unei drumeții montane.


De asemenea, elevilor le-au fost prezentate regulile de conduită montană și le-au fost explicate procedeele de prim ajutor aplicate victimelor în zona montană.

Exerciții de escaladă în Cheile Turzii, pentru elevii clujeni/Foto Consiliul Județean Cluj Facebook.com

Activitatea de escaladă în Cheile Turzii s-a desfășurat prin suportul Serviciului Public Județean Salvamont - Salvaspeo Cluj, instituție publică de interes județean aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, alături de Asociația Clubul Sportiv „Kory Francisc”, în parteneriat cu Colegiul Național “George Coșbuc” din Cluj-Napoca. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cine sau ce a împins-o pe eleva de 13 ani să se arunce de la etajul 3 al Școlii „George Coșbuc”?

Câteva mii de turiști, în fiecare zi din minivacanță la Cheile Turzii și Tarnița! Au fost 10 urgențe pe munte în Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter