Actualitate

Primele avioane F16 achiziționate de Armata Română din Norvegia vor ajunge la Baza Aeriană din Câmpia Turzii

Primele avioane F 16 care vor veni din Norvegia vor face parte din escadrila care va fi înființată în Baza Aeriană 71 din Câmpia Turzii.

Primele avioane F 16 achiziționate de România vor face parte din escadrila care va fi înființată la Baza Aeriană din Câmpia Turzii/Foto:  Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” Facebook.com Primele avioane F 16 achiziționate de România vor face parte din escadrila care va fi înființată la Baza Aeriană din Câmpia Turzii/Foto: Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” Facebook.com

 

 


În martie 2023, drona americană MQ-9 Reaper doborâtă de Rusia deasupra Mării Negre ar fi decolat de la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii. 

 


La sfârșitul anului trecut, Forțele Aeriene au cumpărat din Norvegia 32 de aparate F-16. După ce cele 32 de aparate vor ajunge la destinație, forțele aeriene vor dispune de trei escadrile, cu un număr total de 49 de aparate de acest tip. 

„Ne așteptăm ca a doua escadrilă din dotarea forțelor aeriene să înceapă să execute misiunile după jumătatea anului viitor. 


După 2025-2026, toate cele trei escadrile vor executa misiuni pe cele trei baze aeriene”, a declarat pentru stiri.tvr.ro generalul Viorel Pană, șeful aviației militare.

Între timp, Forțele Aeriene Române trebuie să instruiască rapid un număr suficient de piloți de F 16 pentru manevrarea aparatelor. 


În prezent, România are o singură escadrilă de F16 în Baza Aeriană Borcea.

De asemenea, după cum semnala recent monitorulcj.ro, România va achiziționa 18 drone turcești de tip Bayraktar TB2, în baza unui contract de 321 de milioane de dolari. Achizițiile inițiate se înscriu în cadrul eforturilor depuse de România pentru modernizarea armatei.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Drona americană doborâtă de Rusia deasupra Mării Negre ar fi decolat de la o bază aeriană din România

România cumpără drone Bayraktar TB2. Valoarea contractului este de peste 300 de milioane de dolari

Ultimele Stiri
abonare newsletter