Actualitate

Dronele pentru agricultură construite de DJI, prezentate la Târgul Agraria 2023 de la Jucu de Survey Topo Solutions (P)

De la agricultura făcută cu avionul până la operațiunile realizate cu drona nu a fost o cale atât de lungă, pe cât de spectaculos s-a dovedit progresul tehnologic.

Dronele sunt prezentate în aceste zile la Târgul Agraria 2023 care se desfășoară la Jucu. Dronele sunt prezentate în aceste zile la Târgul Agraria 2023 care se desfășoară la Jucu.

 

El a constat în principal din obținerea industrială de senzori performanți, responsabili de echilibrul dinamic al aparatului de zbor și, mai apoi, în fabricarea de acumulatori electrici de calitate, suficienți de puternici pentru a putea asigura deplasarea dronelor pe distanțe suficient de mari pentru a deveni eficiente.


În linii mari, aceasta a fost calea care a condus la apariția dronelor care pot fi folosite în activitățile de producție agricolă. Mașinării care sunt prezentate în aceste zile la Târgul Agraria 2023 care se desfășoară la Jucu. Iar noutățile în acest domeniu sunt de-a dreptul spectaculoase, mai ales în domeniul dronelor agricole.

Astăzi, dronele sunt folosite în agricultură  pentru a obține eficientizarea procesului agricol, fie că este vorba despre aplicarea tratamentelor fitosanitare, urmărirea condițiilor meteo, cartografiere terenului sau pentru  monitorizarea creșterii și sănătății plantelor.


Astfel, aplicarea tratamentelor fitosanitare se pot face cu ajutorul dronelor DJI Agras T10, cu un rezervor de 8 litri și o eficiență orară de până la 4 ha, sau DJI Agras T30, cu un rezervor de 30de litri și o eficiență orară de până la 14 ha.

Avantajul acestor drone este utilizarea lor în condiții meteo neprielnice datorită ratingului IP67. Ele sunt capabile să urmărească forma terenului datorită radarului omnidirecțional, care, de asemenea, oferă protecție 360 pentru evitarea obstacolelor aflate în teren.


Pentru cartografierea terenului și planificare misiunilor, imagini multispectrale pentru monitorizarea creșterii și sănătății plantelor, drona Mavic 3 Multispectral este soluția ideală care poate cuprinde toate aceste activități.

DJI Enterprise este o divizie a companiei chineze DJI, care produce drone specializate pentru utilizare comercială și industrială. Dronele sunt vândute în România de Survey Topo Solutions SRL, dealer autorizat DJI Enterprise si DJI Agriculture, care oferă soluții complete atât pentru aplicații industriale cât și pentru agricole.


Survey Topo Solutions SRL pune la dispoziție agricultorilor cele mai noi soluții pentru activități cadastrale, topografice, inspecții inteligente sau chiar și pentru agricultura de precizie. De asemenea, oferă mentenanță periodică, lucrări de garanție și reparații autorizate pentru dronele din gama Agras.

Compania poate fi contactată la adresa de e-mail vanzari@droneprofesionale.com sau la telefon +40 738 979 999.


CITEȘTE ȘI:

260 de drone au luminat cerul Clujului într-un spectacol inedit, de Ziua Națională a României. Peste 75.000 de oameni au participat la evenimentele din centrul orașului (P)

Spectacol cu drone și artificii, în centrul Clujului, de Ziua Națională a României - VIDEO/FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter