Actualitate

Se strică vremea, la Cluj. Când vin ploile și ce temperaturi vor aduce următoarele zile?

Vremea va deveni ploioasă și mai rece în următoarele zile, la Cluj-Napoca. Temperaturile vor scădea, iar soarle va fi scump la vedere, săptămâna viitoare.

Când vin ploile și ce temperaturi vor aduce următoarele zile? FOTO: Facebook/ Emil Boc Când vin ploile și ce temperaturi vor aduce următoarele zile? FOTO: Facebook/ Emil Boc

 

 


Săptămâna următoare aduce temperaturi mai scăzute și ploi la Cluj-Napoca. Luni, cerul va fi acoperit de nori și sunt prognozate averse și furtuni, cu maxime de până la 17 grade și minime de 8 grade Celsius, potrivit prognozei AccuWeather. Vântul va sufla moderat.

 


Marți, vremea va fi ploioasă în cea mai mare parte a zilei, cu maxime ce nu vor depăși 15 grade Celsius și minime de circa 7 grade. Miercuri, vremea va fi variabilă, cerul fiind mai mult senin. Maximele se vor situa în jurul valorii de 14 grade Celsius, iar minimele - aproximativ 7 grade Celsius. Joi, ploile vor reveni și vor aduce temperaturi de maxim 16 grade Celsius. Minimele vor scădea până la circa 5 grade. Ziua de vineri ar putea aduce de asemenea ploi, iar temperaturile nu vor depăși 15 grade Celsius. Minimele se vor situa în jurul valorii de 5 grade.

Avertizare meteo de ploi

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică o avertizare meteo de ploi moderate cantitativ și intensificări ale vântului, valabil în intervalul 16 aprilie, ora 12 – 17 aprilie, ora 10. În intervalul menționat, ploile, mai ales sub formă de aversă, însoțite pe alocuri de descărcări electrice vor fi în extindere dinspre sud în cea mai mare parte a țării. În Moldova, Muntenia, Oltenia, Carpații Meridionali și Orientali, local se vor acumula cantități de apă de 15...25 l/mp și izolat peste 30...40 l/mp.


Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de 45...50 km/h în sudul, centrul și estul teritoriului, precum și pe crestele montane. În cea mai mare parte a săptămânii viitoare vor fi perioade cu averse - în general moderate cantitativ - în majoritatea zonelor.

Prognoza meteo pentru următoarea lună

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2003-2022.


Săptămâna 17.04.2023 – 24.04.2023

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile extracarpatice și local în cele vestice și centrale, iar în nord-vestul extrem va fi deficitar.


Săptămâna 24.04.2023 – 01.05.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în sud-vestul țării, dar și ușor excedentare în extremitatea de sud-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Săptămâna 01.05.2023 – 08.05.2023

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi excedentar în sud-vestul teritoriului, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 08.05.2023 – 15.05.2023

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cod galben de vreme severă în județul Cluj. Meteorologii au anunțat ploi, grindină și vânt puternic

abonare newsletter