Actualitate

Atenție la lumânări în noaptea de Înviere! Sfaturi de la pompierii clujeni

Pompierii clujeni trag un semnal de alarmă asupra riscurilor privind izbucnirea de incendii în noaptea de Înviere.

Pompierii clujeni trag un semnal de alarmă asupra riscurilor privind izbucnirea de incendii în noaptea de Înviere/ Foto: Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului - Facebook Pompierii clujeni trag un semnal de alarmă asupra riscurilor privind izbucnirea de incendii în noaptea de Înviere/ Foto: Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului - Facebook

 

 


Pompierii clujeni ecomandă credincioşilor care sărbătoresc Paştele Ortodox să fie atenţi la modul de amplasare a lumânărilor şi candelelor în locuinţe pentru a evita producerea unor incendii.

 


Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, pompierii clujeni au venit cu o serie de recomandări:

  • Credincioșii trebuie să manifeste prudență la utilizarea lumânărilor aprinse, care trebuie ținute la distanță față de haine și păr, evitând apropierea acestora de icoane sau obiecte ce ar putea lua foc.
  • La întoarcerea acasă, este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile.
  • Lumânările sau candelele aprinse nu vor fi lăsate nesupravegheate și se va evita deplasarea cu acestea în autovehicule. De asemenea, lumânările sau alte surse de foc nu vor fi lăsate la îndemâna copiilor, care trebuie supravegheaţi permanent.
  • O atenție sporită va fi acordată și persoanelor vârstnice sau altor categorii vulnerabile asupra modului de utilizare a lumânărilor aprinse, pentru a preîntâmpina situațiile în care viața sau bunurile pot fi puse în pericol. 
  • Parcarea autovehiculelor în apropierea bisericilor se va face astfel încât să nu blocheze căile de acces și să nu fie împiedicat accesul la hidranți.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Tragedie. O biserică din Borșa a fost cuprinsă de flăcări, în ziua de Florii. Incendiul devastator a mistuit lăcașul de cult

Ultimele Stiri
abonare newsletter