Actualitate

Atenție! Fermierii din Cluj protestează. 50 de utilaje agricole vor circula în coloană vineri, cu viteză redusă, pe drumuri din județ. Vezi traseul

Fermierii clujeni protestează vineri. Zeci de autovehicule și utilaje agricole vor circula cu viteză redusă, în coloană, pe drumurile din județ, pe raza comunelor Moldovenești și Mihai Viteazu.

Proteste ale fermierilor în toată țara / Foto: UNCSV - Uniunea Naţională de Ramură a Cooperativelor din Sectorul Vegetal Proteste ale fermierilor în toată țara / Foto: UNCSV - Uniunea Naţională de Ramură a Cooperativelor din Sectorul Vegetal

 

 


Circa 50 de fermierii vor circula cu autovehicule și utilaje agricole pe drumuri din județ, în coloană și cu viteză redusă, în semn de protest

 


Manifestația are loc vineri, 7 aprilie, între 12:00 și 15:00: „Va avea loc o manifestare de protest a fermierilor pe raza unităților administrativ teritoriale Moldovenești și Mihai Viteazu, județul Cluj, la care vor fi prezente aproximativ 50 de autovehicule și utilaje agricole. Manifestarea de protest se va desfășura prin deplasarea încolonată a vehiculelor, cu viteză redusă, pe sectoarele de drum DN1 – E81 și DN75, utilizându-se următorul traseu:

Drumul de exploatare agricolă de la intersecția cu DN1 – E81, km 440, comuna Moldovenești – DN1 – E81, km 443 – bretele de legătură DN1 – E81 + DN75, în afara localității Mihai Viteazu și retur.


Polițiștii se vor afla în teren pentru prevenirea unor evenimente negative și recomandă conducătorilor auto să manifeste prudență în trafic și să evite, pe cât posibil, deplasările pe aceste sectoare de drum, în intervalul mai sus menționat”, a informat IPJ Cluj. 

Informații despre protest, anunțate de Uniunea Naţională de Ramură a Cooperativelor din Sectorul Vegetal:


Județ: ALBA/CLUJ
Puncte manifestație: Turda - Depozit Lgistic - Intrare Autostradă
Orar: 12:00-15:00
Punct de acces și defluire: UAT Moldovenești - UAT Mihai Viteazu - Depozit Kaufland - Pod trecere Turda 

De ce sunt nemulțumiți fermierii

Fermierii organizează, vineri, proteste în mai multe judeţe din ţară şi în Capitală. Ei sunt nemulţumiţi de soluţia găsită de Comisia Europeană la problemele şi dezechilibrele grave cu care se confruntă sectorul agro-alimentar românesc, pe fondul distorsiunilor de piaţă cauzate de conflictul armat din Ucraina.


Potrivit acestora, protestul de vineri se fundamentează pe nevoia de stabilitate şi predictibilitate a fiecărui fermier din România şi pe dorinţa de a-şi desfăşura activitatea în condiţii de egalitate cu oricare fermier european şi de a fi susţinuţi şi protejaţi de către decidenţii europeni şi naţionali.

„Reamintim că această formă extremă de manifestare este consecinţa nemulţumirii şi dezamăgirii profunde a fermierilor români în legătură cu soluţia găsită de Comisia Europeană la problemele şi dezechilibrele grave cu care se confruntă sectorul agro-alimentar din ţara noastră, pe fondul distorsiunilor de piaţă cauzate de conflictul armat din Ucraina. Eliminarea totală, începând cu mijlocul anului trecut, a taxelor vamale pentru toate mărfurile din Ucraina a exportat, în plan comercial, efectele războiului în ţările limitrofe printr-un efect de dumping involuntar, deoarece a stimulat fermierii ucraineni să vândă sub cost odată cu forţarea ritmului fluxurilor de marfă”, potrivit organizatorilor.

Reprezentanţii fermierilor atrag atenţia că această măsură nu a ajutat şi nu îi va ajuta pe fermierii ucrainieni să îşi reia ciclul de producţie în condiţiile unei escaladări puternice a cheltuielilor cu inputurile, în schimb a perturbat extrem de puternic piaţa din România.

Informații despre protestele din toată țara: 

Sursă: Facebook - UNCSV - Uniunea Naţională de Ramură a Cooperativelor din Sectorul Vegetal

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Sute de polițiști clujeni, mobilizati de Paștele Catolic. Controale în trafic cu aparate radar

Protest! Clujenii ies în stradă împotriva pragului de la care va fi incriminat abuzul în serviciu și pentru tăierea pensiilor speciale

Ultimele Stiri
abonare newsletter