Actualitate

Zeci de donatori în prima zi a campaniei inițiate de UBB. „Să creăm un comportament în favoarea donării de sânge”

Peste 80 de persoane au donat sânge luni, 27 martie 2023, în prima zi a campaniei de donare de sânge „Donăm împreună, UBBEAR dă startul!”, inițiată de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB).

Zeci de persoane au donat sânge în prima zi a campaniei derulate de UBB/Foto: Centrul de Transfuzie Sanguină Cluj Facebook.com Zeci de persoane au donat sânge în prima zi a campaniei derulate de UBB/Foto: Centrul de Transfuzie Sanguină Cluj Facebook.com

 

 


Monitorulcj.ro semnala nevoia acută de sânge cu care se confruntă Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Cluj, care a lansat un nou apel pentru donarea de sânge. 

 


Recent, studenții Universității Babeș-Bolyai au început programul de informare, prin facultățile și campusurile UBB, pentru campania de donare de sânge desfășurată în perioada 27 – 31 martie 2023, la Centrul de Transfuzie Sanguină Cluj.

Nevoia acută de sânge, soluționată printr-un comportament consecvent al donatorului

În prima zi a campaniei, luni, peste 80 de persoane au donat sânge.


Donatorii au fost întâmpinați la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj de studenții voluntari ai UBB care le-au oferit informații despre procesul de donare.

Campania are loc în perioada 27 - 31 martie 2023, în intervalul orar 7.30 – 13.00, la sediul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Cluj (str. Nicolae Bălcescu nr.18).


Pentru o bună organizare a procesului de donare persoanele care doresc să doneze se pot înscrie completând formularul: https://forms.gle/45gf9ikSF1AwWHzm7.

„Campania inițiată de UBB își dorește să fie mai mult decât un eveniment punctual, obiectivul major al acesteia fiind acela de a crea un comportament consecvent în ceea ce privește donarea de sânge, iar pentru a atinge acest obiectiv studenții voluntari ai UBB au realizat o amplă campanie de informare care a precedat campania de donare. 


Alături de studenții noștri dorim să creăm un comportament în favoarea donării de sânge, ca un act de responsabilitate și un gest de implicare în comunitate”, arată reprezentanții universității clujene. 

În cadrul campaniei de informare peste 10.000 de persoane au fost informate cu privire la fenomenul donării, la beneficiile acestei acţiuni şi la nevoia acută de sânge cu care se confruntă spitalele româneşti.

Printre partenerii campaniei se numără: Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj, Consiliul Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca (CSUBB), Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (OSUBB), FC Universitatea Cluj și Restaurantul Colegiul Academic.

Deoarece în fiecare zi există persoane care au nevoie de sânge pentru a trăi, Centrul Regional de Transfuzie din Cluj-Napoca a făcut apel către clujeni pentru donare, în continuare fiind nevoie de sânge, dar mai ales de grupele: 0-(negativ), 0+ (pozitiv) și AB- (negativ).

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Apel pentru donare de sânge, în Cluj! Este mare nevoie de toate grupele de sânge

Ultimele Stiri
abonare newsletter