Actualitate

A murit Robert Schwartz, Președintele Comunității Evreilor Cluj. A supraviețuit Holocaustului ascuns în pivnița casei

Președintele Comunității Evreiești din Cluj a murit la vârsta de 79 de ani. Membrii comunității își exprimă regretul și adânca tristețe din cauza pierderii lui Robert Schwartz.

Președintele Comunității Evreiești din Cluj a murit la vârsta de 79 de ani/captură foto: Comunitatea Evreilor din Cluj Facebook.com Președintele Comunității Evreiești din Cluj a murit la vârsta de 79 de ani/captură foto: Comunitatea Evreilor din Cluj Facebook.com

 

 


Comunitatea Evreilor Cluj anunță cu adâncă tristețe încetarea din viață a președintelui său

 


ROBERT SCHWARTZ

(03.09.1944 – 21.03.2023)


Doctor în chimie și apreciat cercetător în domeniul farmaciei, Robert Schwartz a fost ales la conducerea Comunității Evreilor din Cluj în anul 2010 și a rămas în fruntea acesteia până în momentul decesului, răstimp în care au fost îndeplinite obiective importante precum ridicarea Monumentului Memorial al Martirilor Holocaustului, renovarea Templului Memorial al Deportaților Evrei și inaugurarea noului Centru Cultural Evreiesc din Cluj.

Născut în 1944 la Cluj, a supraviețuit Holocaustului ascuns în pivnița casei, împreună cu mama lui. A fost un om corect, demn și discret, dedicat comunității sale și spiritului multicultural specific al Clujului, o persoană stimată și apreciată. Absența sa este resimțită puternic de către evreimea clujeană.


„Suntem alături de Anikó Schwartz, soția îndurerată a defunctului nostru președinte”, arată membrii comunității în mesajul de condoleanțe adresat familiei. 

Președintele Comunității Evreiești din Cluj a murit la vârsta de 79 de ani/captură foto: Comunitatea Evreilor din Cluj Facebook.com

Înmormântarea va avea loc joi, 23 martie ora 11, la Cimitirul Evreiesc de pe strada Șoimului nr. 11. Fie-i memoria binecuvântată!


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Comunitatea Evreilor din Cluj a oprit vânzarea unui registru din secolul al XIX-lea. Casa de licitații din New York a suspendat licitația

Ultimele Stiri
abonare newsletter