Actualitate

Ora de frumusețe – Îngrijirea tenului gras

<p><img src="documente/stories/11_noiembrie/05_ziua/fata 2.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Unul din cele mai întâlnite tipuri de ten este cel gras. Majoritatea femeilor se confruntă cu probleme atunci când vine vorba de îngrijirea corespunzătoare a acestui tip de ten. Aspectul instetic al porilor dilatați poate fi corectat utilizând câteva procedee simple.</p>

Roxana Moldovan, cosmeticiana de la Salonul Palas Athena ne explică în câteva cuvinte cum recunoaștem acest tip de ten și care sunt metodele de îngrijire ale acestuia.

Tenul gras poate fi de trei tipuri: uleios, acneic și asfixic. Identificarea corespunzătoare a acestui tip de ten te ajută să alcătuiești o schemă de îngrijire care poate să țină sub control sebumul.

Astfel, recunoaștem tenul gras uleios prin aspectul lucios și colorația galbenă a pielii, dar și prin excesul de sebum. În cazul tenului gras, porii sunt dilatați și vizibili datorită măririi gladelor sebacee.

Tenul gras asfixic este ușor de recunoscut prin comedoanele (puncte negre) specifice, comedoane care astupă porii și nu îi lasă să respire.

Tenul gras acneic este cel mai întâlnit, însă în forme ușoare poate fi ținut sub control.

După identificarea corespunzătoare a tipului de ten trecem la partea de îngrijire a acestuia.

Pas 1 – demachierea va fi făcută folosind produse care nu irită pielea, dar totuși îndepărtează impuritățile și desfundă porii. Curățarea poate fi făcută prin spălarea feței cu un gel special pentru ten gras. Demachiantul folosit trebuie să conțină stearină, un amestec de acizi grași nesaturați care îți vor curăța pielea fără a fi agresivă. Loțiune micelară este o soluție foarte bună pentru acest tip de ten deoarece curăță pielea și o hrănește în același timp.

Pas 2 – tonifierea trebuie făcută cu ajutorul produselor care nu conțin alcool, tocmai pentru că alcoolul irită pielea și ajută la producerea unui surplus de sebum. Chiar dacă, pe moment, fața este mată, în timp alcool va usca tenul. Loțiunea tonică trebuie să conțină o substanță ușor astringentă care va închide porii.

Pas 3 – hidratarea trebuie făcută dimineața și seara după demachiere și tonifiere. Crema hidratantă trebuie să fie una matifiantă potrivită acestui tip de ten.

Pas 4 – gomajul săptămânal va ajuta la închiderea porilor și la eliminarea stratului de celule moarte de pe suprafața pielii.

Pas 5 – machiajul trebuie să fie unul bazat pe pudre și fonduri de ten matifiante, dar care să nu încarce porii.

Procedurile folosite în salon implică și oxigenarea, utilizarea unei măști de hidratare, dar și a gomajului cu produse profesionale destinate acestui tip de ten. Însă, cel mai important lucru este identificarea corectă a tipului de ten și a cursului normal de tratament.

Toți acești pași pot fi făcuți acasă, însă se recomandăm consultarea unui specialist care să determine corect tipul de ten gras. În cazul tenului gras acneic și asfixic este nevoie de consultul unui medic dermatolog care să determine dacă este nevoie de tratament medicamentos.

Salonul Palas Athena vă așteaptă cu sfaturi concrete la Expo Chic – expoziție de produse și servicii de înfrumusețare, în data de 2-4 martie, la Centrul Comercial Central, etaj 4.

Rămâi alături de Monitorul de Cluj  și Salonul Palas Athena pentru următorul articol de vineri la Ora de frumusețe!

Ne poți adresa întrebări pe adresa redacției, pe www.monitorulcj.ro ca și comentariu la articol sau pe pagina de facebook Monitorul de Cluj sau Palas Athena.

Ultimele Stiri
abonare newsletter