Actualitate

Primele imagini filmate de drona americană doborâtă de ruşi în Marea Neagră. Elicea dronei, vizibil deteriorată. VIDEO

Centrul European de Comandă al Armatei SUA a publicat, astăzi, primele imagini filmate de drona americană doborâtă de ruşi în Marea Neagră.

Centrul European de Comandă al Armatei SUA a publicat, astăzi, primele imagini filmate de drona americană doborâtă de ruşi în Marea Neagră/Foto: captură ecran video eucom.mil Centrul European de Comandă al Armatei SUA a publicat, astăzi, primele imagini filmate de drona americană doborâtă de ruşi în Marea Neagră/Foto: captură ecran video eucom.mil

 

 


Într-un demers rar, Pentagonul a dat publicităţii joi o înregistrare video desecretizată care prezintă interceptarea de către Rusia a unei drone de supraveghere a armatei americane prăbuşită în Marea Neagră marţi.

 


Acesta a fost primul incident direct americano-rus de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, înrăutăţind şi mai mult relaţiile deja tensionate dintre Washington şi Moscova.

În înregistrarea video, un avion militar rus de tip Su-27 se apropie foarte mult de drona americană de tip MQ-9 şi deversează combustibil în apropierea ei, în ceea ce oficialităţi americane au descris drept un efort al ruşilor de a provoca pagube aparatului de zbor american care survola Marea Neagră. 


Înregistrarea video se întrerupe la un moment dat, după o nouă apropiere a aparatului de zbor rus, întrerupere despre care Pentagonul spune că a fost rezultatul coliziunii avionului rus cu drona americană. Înregistrarea se încheie cu imagini cu elicea avariată a dronei, pusă de Pentagon tot pe seama coliziunii cu un avion rus şi care a făcut drona inoperabilă.

CITEȘTE ȘI:
Drona americană doborâtă de Rusia deasupra Mării Negre ar fi decolat de la o bază aeriană din România
O dronă militară americană de atac Reaper s-a prăbușit în Cluj. VIDEO

Înregistrarea video desecretizată, care are aproximativ 40 de secunde, a fost editată de armata SUA în ceea ce priveşte durata, dar arată evenimentele în ordine cronologică, a menţionat Pentagonul.


Rusia a negat acuzaţiile SUA conform cărora avioanele sale au acţionat imprudent în incidentul de marţi de deasupra Mării Negre şi a susţinut că drona zbura în apropiere de Crimeea, peninsula ucraineană anexată ilegal de Rusia în 2014, îndreptându-se către teritorii revendicate de Rusia. Rusia a susţinut totodată că drona a făcut „o manevră bruscă” şi din acest motiv s-a prăbuşit, insistând că nu a existat un contact între avion şi dronă.

Washingtonul a anunţat marţi că un avion de vânătoare rusesc Su-27 a lovit o dronă americană MQ-9 „Reaper” pentru culegere de informaţii şi monitorizare. Departamentul Apărării Statelor Unite afirmă că avionul Suhoi a lovit elicea dronei, obligând forţele aeriene americane să o aducă la nivelul mării. Statele Unite au comunicat că drona efectua operaţiuni de rutină în spaţiul aerian internaţional când a fost interceptată şi lovită de avionul rusesc.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Dronă militară cu însemne rusești, prăbușită lângă Bistrița. FOTO

VIDEO. Dronă MILITARĂ găsită în Marea Neagră

Ultimele Stiri
abonare newsletter