Actualitate

Au început înscrierile pentru Competiția Locală TIFF 2023. Peste 300 de filme realizate de clujeni, înscrise în ultimii ani

Filmele regizate de clujeni pot fi înscrise până pe 20 mai în Competiția Locală la Festivalul Internațional de Film Transilvania (9-18 iunie 2023).

Filmele regizate de clujeni pot fi înscrise până pe 20 mai în Competiția Locală la Festivalul Internațional de Film Transilvania (9-18 iunie 2023)/ Foto: TIFF - Facebook Filmele regizate de clujeni pot fi înscrise până pe 20 mai în Competiția Locală la Festivalul Internațional de Film Transilvania (9-18 iunie 2023)/ Foto: TIFF - Facebook

 

 


Festivalul Internațional de Film Transilvania (9-18 iunie 2022) îi invită și în acest an pe cineaștii, artiștii vizuali și creatorii de conținut video din Cluj să se înscrie în Competiția Locală TIFF 2023. 

 


Cineaștii, artiștii vizuali și creatorii de conținut video născuți sau care trăiesc în Cluj-Napoca se pot înscrie în Competiția Locală a Festivalului Internațional de Film Transilvania (9 – 18 iunie 2023). 

Ajunsă la cea de-a 14-a ediție, inițiativa își propune să descopere, să susțină și să promoveze talentele locale, prezentând și premiind filmele realizate de clujeni. Aceștia își pot înscrie cele mai noi producții în competiție până pe 20 mai, completând formularul online.


Peste 300 de filme realizate de clujeni, înscrise în ultimii ani

Peste 300 de filme realizate de cineaști clujeni aflați la început de drum au fost înscrise în Competiția Locală în ultimii ani. În tot acest timp, programul a devenit o platformă de acces înspre secțiunile competiționale dedicate în mod obișnuit profesioniștilor.

Cele mai bune filme înscrise vor avea parte de o proiecție pe marele ecran și de o întâlnire cu publicul, la TIFF 2023. Premiul Competiției Locale TIFF, în valoare de 1.500 euro, oferit de Banca Transilvania, și servicii de producție în valoare de 15.000 de euro pentru următorul proiect de film al regizorului, acordate de Numa Film, vor fi oferite în urma votului juriului format din trei profesioniști din domeniu. Componența juriului va fi anunțată în curând. Aceștia vor acorda și Mențiunea Specială a juriului - servicii de post-producție în valoare de 7.000 de euro, oferite de Numa Film. Câștigătorul Competiției Locale va fi recompensat și cu premiul oferit de Leonidas, partener de tradiție al proiectului, care dăruiește câștigătorului ciocolată pentru un an de zile.


Pentru a fi eligibile, filmele înscrise în Competiția Locală nu trebuie să depășească 30 de minute. Vor fi acceptate doar producțiile realizate între 31 mai 2022 – 20 mai 2023, semnate de profesioniști sau amatori originari din Cluj sau care locuiesc, studiază ori lucrează în aria geografică a județului. Explorarea diferitelor genuri cinematografice este încurajată, iar pentru a impulsiona vocile noi, nu vor fi incluse în competiție proiectele cineaștilor premiați la mai mult de două ediții anterioare. Regulamentul complet poate fi consultat aici.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

TIFF începe campania de recrutare a voluntarilor. VEZI cum te poți înscrie

Retrospectivă Jean-Luc Godard la TIFF 2023. Regizorul va fi celebrat în acest an la festival

Ultimele Stiri
abonare newsletter