Actualitate

Cod galben și cod portocaliu de VISCOL în weekend, în județul Cluj! Rafale de peste 100 km/h

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări meteo de cod galben și cod portocaliu de viscol și vânt puternic pentru acest weekend. Este vizat și județul Cluj.

Cod galben și cod portocaliu de viscol și vânt puternic / Foto 1: ANM - Foto 2: Facebook, Salvamont Vlădeasa Cluj Cod galben și cod portocaliu de viscol și vânt puternic / Foto 1: ANM - Foto 2: Facebook, Salvamont Vlădeasa Cluj

 

 


Meteorologii de la ANM (Administrația Națională de Meteorologie) au emis avertizări de vreme rea pentru acest weekend, în special în zona montană.

 


Și județul Cluj este vizat de avertizările de cod galben și cod portocaliu. O avertizare meteo de cod galben este valabilă începând de vineri, în intervalul 17 februarie, ora 20 – 20 februarie, ora 10. 

Fenomenele vizate sunt intensificări ale vântului și viscol, la munte, la peste 1700 m altitudine: „La munte, la altitudini mai mari de 1700 m, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări susținute cu rafale de peste 70...100 km/h, va fi viscol și vizibilitate scăzută”, a transmis ANM.


Cod portocaliu și cod galben de viscol, de sâmbătă

Alte două avertizări, una de cod galben și una de cod portocaliu, eu fost emise pentru perioada 18 februarie, ora 08 – 19 februarie, ora 20.

Codul portocaliu vizează intensificări ale vântului și viscol puternic la altitudini mai mari de 1700 m în Munții Apuseni, Carpații Meridionali și de Curbură:


„În intervalul menționat, la altitudini mai mari de 1700 m în Munții Apuseni, Carpații Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100...120 km/h și va fi viscol puternic”, transmit meteorolgii.

Codul galben vizează intensificări ale vântului în toate zonele marcate cu galben pe harta ANM:


România, sub avertizări de cod galben și cod portocaliu / Foto: ANM

„În intervalul menționat, în nord-vestul, nordul, centrul și local în sudul și în extremitatea de sud-est a țării, temporar vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 55...65 km/h și izolat 70 km/h”, mai transmit meteorologii.

CITEȘTE ȘI:

Weekend cu ploi și vânt puternic la Cluj! Prognoza meteo pe următoarele trei zile

Ceață și polei pe drumurile Clujului! Meteorologii au emis o avertizare de COD GALBEN

abonare newsletter