Actualitate

VIDEO. Incendiu la un spital din Cluj-Napoca! Pacienții au fost evacuați și a fost activat planul ROȘU

Un incendiu a izbucnit la un spital privat din Cluj-Napoca, iar pacienții au fost evacuați de urgență. Pompierii au activat planul roșu.

Incendiu la un spital privat din Cluj-Napoca / Foto: ISU Cluj Incendiu la un spital privat din Cluj-Napoca / Foto: ISU Cluj

 

Un incendiu a izbucnit la un spital privat de pe strada Frunzișului. Pompierii au intervenit de urgență și au evacuat pacienții.


Totodată, autoritățile au activat planul roșu de intervenție.

„Pompierii de la Detașamentul 1 intervin în aceste momente la un incendiu produs la un spital privat de pe strada Frunzișului. A fost activat planul roșu începând cu ora 22:50. Până acum nu sunt anunțate victime, iar în jur de 20 de pacienți au fost evacuați de către pompieri. Spitalul este inundat cu fum”, a transmis ISU Cluj.


UPDATE 23:20: 26 pacienți evacuați, 4 pacienți transportați la alte spitale:

„Până în acest moment au fost evacuați 26 de pacienți, dintre care patru sunt transportați la alte unități spitalicești. Incendiul este lichidat, iar pompierii efectuează recunoașterea în întreg spitalul”, a mai transmis ISU Cluj.


UPDATE 23:58: Spitalul a fost inundat cu fum. În total au fost 29 de pacienți evacuați, dintre care 6 au fost deja transportați la alte spitale.

UPDATE 01:10: Planul roșu a fost dezactivat la ora 00:25


„Pompierii din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Cluj-Napoca au intervenit în această noapte la un incendiu care a afectat un spital privat situat pe strada Frunzișului din Cluj-Napoca. Apelul de urgență a venit în jurul orei 22:32, iar incendiul s-a manifestat într-un spațiu exterior al spitalului. Imobilul a fost inundat cu fum, astfel că am declanșat planul roșu de intervenție începând cu ora 22:44. Echipajele noastre au lichidat rapid incendiul care se manifesta cu flacără deschisă într-o zonă de garaj, cu posibilitate de propagare la etajele superioare. Concomitent cu acțiunile de stingere, pompierii au evacuat 12 pacienți, dintre care 2 erau internați la secția ATI. Restul pacienților s-au autoevacuat cu ajutorul personalului medical. În total au fost evacuați toți cei 29 de pacienți. Dintre aceștia, 20 au fost transportați la unitățile spitalicești din Cluj-Napoca de către ambulanțele SMURD și SAJ. Ceilalți 9 au optat să meargă la propriul domiciliu. În cele din urmă, planul roșu a fost dezactivat la ora 00:25. La misiune au luat parte patru autospeciale cu apă și spumă, două autoscări, alături de 4 ambulanțe SMURD și 7 de la Serviciul Județean de Ambulanță. O comisie va stabili cauza probabilă a incendiului în perioada următoare”, potrivit ISU Cluj.

CITEȘTE ȘI:

Atenție, șoferi! Ceață densă pe A10, în zona localității Turda - VIDEO

Un pieton a fost lovit pe podul de la IRA. A fost nevoie de intervenția medicilor

abonare newsletter