Actualitate

Spectacol inedit: Un asteroid a „explodat” la intrarea în atmosfera terestră

Un asteroid a „explodat” peste Canalul Mânecii și a oferit un spectacol de foc de meteoriți ce fost urmărit de sute de oameni.

Asteroidul Sar2667 a intrat în atmosfera terestră oferind un spectacol similar focului de artificii /captură foto Twitter com Asteroidul Sar2667 a intrat în atmosfera terestră oferind un spectacol similar focului de artificii /captură foto Twitter com

 

 


Asteroidul Sar2667 a fost urmărit cum intră în atmosfera terestră la câteva ore după ce a fost anunțat. 

 


Asteroidul a fost descoperit de Observatorul Konkoly din Ungaria cu aproximativ 5 ore înainte de a intra în atmosfera Pământului și a se dezintegra, deasupra nordului Franței, cu puţin timp înainte de ora 03:00 GMT (5:00, ora României).

Utilizatorii reţelelor sociale au împărtăşit imagini cu roca în flăcări.


Micul asteroid de un metru, desemnat în prezent ca Sar2667, s-a dezintegrat după ce a intrat în atmosfera terestră. 

Acesta a fost vizibil din cea mai mare parte a sudului Angliei și Țării Galilor și până la sud, în zona Parisului, Franța.


Agentia Spațială Europeană a anunțat potențialul impact din timp, context în care spectacolul oferit de roca ce a intrat în atmosfera terestră a fost urmărit în direct. 

„Este doar pentru a șaptea oară când impactul unui asteroid a fost prezis înainte de a avea loc - un semn al progreselor rapide în capacitățile globale de detectare a asteroizilor”, a notat ESA pe Twitter. 


captură foto: ESA Operations Twitter.com

Asteroidul nu a reprezentat un pericol pentru Terra, iar momentul dezintegrării rocii a fost spectaculos, similar unui foc de artificii.

Asteroidul Sar2667 a fost descoperit de astronomul maghiar Krisztián Sárneczky. 

Observațiile au fost realizate din nordul Ungariei, de la observatorul Konkoly.

CITEȘTE ȘI:

Un asteroid se îndreaptă spre Pământ. Care este mărimea sa și ce șanse are să lovească planeta?

Ultimele Stiri
abonare newsletter