Actualitate

Metoda „îmbrățișare afectuoasă”. Un bărbat din Huedin a rămas fără 2.000 de lei prin această metodă

Un bărbat din Huedin a rămas fără portofelul în care se aflau 2.000 de lei. Bărbatul a fost jefuit prin metoda „Îmbrățisarea”.

Un bărbat din Huedin a rămas fără portofelul în care se aflau 2.000 de lei. Bărbatul a fost jefuit prin metoda „Îmbrățisarea”/ Foto: depositphotos.com Un bărbat din Huedin a rămas fără portofelul în care se aflau 2.000 de lei. Bărbatul a fost jefuit prin metoda „Îmbrățisarea”/ Foto: depositphotos.com

 

 


Un bărbat în vârstă de 57 de ani din Huedin a rămas fără portofelul în care se aflau 2.000 de lei. Acesta i-a fost sustras prin metoda „Îmbrățișarea”.

„La data de 7 februarie a.c., Poliția orașului Huedin a fost sesizată, prin plângere, de către un bărbat în vârstă de 57 de ani, din același oraș, despre faptul că la aceeași dată, în jurul orei 11.00, în timp ce se afla pe strada Vlădeasa, o persoană necunoscută l-ar fi abordat și, profitând de neatenția sa, i-ar fi sustras portmoneul din buzunarul exterior al hainei, cauzându-i un prejudiciu în valoare de aproximativ 2.000 de lei.


În baza sesizării, la nivelul Compartimentului de Investigații Criminale au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Informațiile obținute în urma activităților investigativ-operative au condus la stabilirea faptului că persoana bănuită de comiterea infracțiunii se află în municipiul Deva, fiind vorba despre un tânăr în vârstă de 26 de ani, din același municipiu.


Cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, tânărul a fost depistat, iar în baza probatoriului administrat, pe numele său a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore”, a transmis IPJ Cluj.

Minoră de 16 ani, reținută după ce a tâlhărit o femeie în Piața Mihai Viteazu

O adolescentă în vârstă de 16 ani a fost reținută de polițiști clujeni după ce a tâlhărit o femeie în Piața Mihai Viteazu din municipiul Cluj-Napoca.


Profitând de neatenția unei femei care se deplasa pe strada Piața Mihai Viteazu, tânăra ar fi sustras din ghiozdanul acesteia portofelul care conținea acte personale, carduri bancare și bani.

„De asemenea, la aceeași data, polițiștii Secției 1 Poliție Cluj-Napoca au dispus reținerea pentru 24 de ore a unei tinere, de 16 ani, cercetată pentru comiterea infracțiunii de furt.


La data de 14 ianuarie a.c., în jurul orei 13.00, profitând de neatenția unei femei care se deplasa pe strada Piața Mihai Viteazu, tânăra ar fi sustras din ghiozdanul acesteia portofelul care conținea acte personale, carduri bancare și bani, cauzând un prejudiciu de aproximativ 250 de lei.

În urma investigațiilor derulate și probatoriului administrat, cea în cauză a fost reținută 24 de ore, iar ulterior, a fost plasată sub măsura preventivă a controlului judiciar pentr 60 de zile”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Cluj.

Recomandări pentru prevenirea furturilor din buzunare, genți, bagaje:

  • aveţi grijă unde ţineţi banii sau cardurile. Buzunarul din spatele pantalonilor sau poşeta deschisă sunt întotdeauna vulnerabile; Manifestați precauție în cazul în care purtați rucsacul pe spate!
  •  nu păstrați în același loc portmoneul, telefonul mobil, banii, cheia de autoturism sau alte obiecte de valoare;
  • genţile sau bagajele avute asupra dumneavoastră să fie închise şi ţinute permanent sub observaţie;
  •  păstraţi obiectele de valoare în buzunarele interioare ale hainei, evitând pe cât posibil ca acestea să fie expuse la vedere;
  • când staţi la rând, pentru a cumpăra ceva, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit;
  • evitaţi conversaţiile cu persoane necunoscute; autorii furturilor din poșete/genţi şi buzunare pot „opera” în grup, iar rolul unuia dintre ei este acela de a distrage atenţia în timp ce altul acţionează;
  • nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice pentru a cumpăra ceva de ocazie, oricât de avantajos vi s-ar părea

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Un bărbat care a înșelat un bătrân prin „metoda Accidentul” a murit într-un accident rutier

A reapărut înșelăciunea „metoda Accidentul” în Cluj! Un doctor fals a păcălit o bătrână și i-a furat 75.000 de lei

Ultimele Stiri
abonare newsletter