Actualitate

Frigul face victime şi la Cluj

<p><img src="documente/stories/12_decembrie/04_ziua/oamenii-strazii.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Primul deces din cauza gerului s-a înregistrat în judeţ la sfârşitul săptămânii.</p>

 

Un bărbat de aproximativ 40 de ani, cel mai probabil fără adăpost, a fost descoperit mort, într-o maşină abandonată, pe strada Emil Racoviţă. Acesta este primul deces din cauza frigului, înregistrat anul acesta.

Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Cluj au informat că, de la 1 februarie, 20 de persoane căzute pe stradă au fost preluate de echipele de la Ambulanţă, iar alte 10 au fost cazuri de persoane aflate în stare de hipotermie care au fost transportate la Unitatea de Primire a Urgenţelor. De asemenea, s-a înregistrat un deces din cauza frigului, al unei persoane fără adăpost, în Cluj-Napoca.

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Cluj, Horia Simu, a declarat pentru Agerpres că bărbatul era mort de cel puţin 12 ore şi că, cel mai probabil, este vorba de o persoană fără adăpost. Simu a mai spus că ambulanţa a fost anunţată de locuitorii din zonă şi că, din câte se pare, bărbatul încerca să se adăpostească de frig în maşina care era abandonată.

34 de decese în toată ţara


Conform Biroului de Presă al Ministerului Sănătăţii, numărul persoanelor fără adăpost şi a celor cu hipotermie care au fost transportate de către serviciile de ambulanţă şi echipajele SMURD la spitale şi în centrele sociale, în ultimele 24 de ore, este de aproximativ 300, la nivel naţional. Dintre acestea, 118 au avut nevoie de îngrijiri medicale în unităţile şi compartimentele de primiri urgenţe.

În ultimele 48 de ore au mai fost înregistrate alte şase decese, în judeţele Bacău, Botoşani, Braşov, Călăraşi, Iaşi şi Maramureş. De la avertizarea cod galben de ger emisă de meteorologi şi până în prezent, la nivel naţional s-au înregistrat 34 decese din cauza hitopermiei severe.

Şi Europa a fost în mare parte paralizată ieri din cauza gerului şi a ninsorii, care s-au soldat în ultimele zile cu aproape 300 de morţi pe întreg continentul.

Foarte puţini oameni ai străzii ajung la spital


Potrivit Agerpres, spitalele din judeţul Cluj îşi desfăşoară activitatea în condiţii normale şi nu a fost înregistrat un număr mai mare de cazuri cu persoane fără adăpost ori afectate de ger care să fi avut nevoie de îngrijiri medicale. Astfel, la Spitalul Judeţean Cluj au fost aduse, de la începutul anului până acum, doar trei persoane fără adăpost. La Spitalul Clinic de Boli Infecţioase au fost aduse două cazuri sociale, dar care nu au fost în stare gravă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter