Actualitate

Baschet şi paintball pe schiuri

<p><img class="caption" src="documente/stories/02_februarie/16_ziua/serbarile-zapezii-baisoara.jpg" border="0" alt="Serbările Zăpezii Băişoara" title="Anul acesta, la Serbările Zăpezii, copii se vor putea întrece nu doar la schi, ci şi la baschet sau paint-ball, însă tot pe pârtie" style="float: left; margin: 2px 5px;" />În acest sfârşit de săptămână, pe pârtia de la Băişoara va avea loc cea de-a zecea ediţie a Serbărilor Zăpezii.</p> <p>La Serbările Zăpezii din acest an vor participa aproximativ 1.000 de elevi, atât din judeţul Cluj, cât şi din alte judeţe, iar numărul participanţilor ar putea fi peste 2.000, dacă va fi vreme bună şi zăpadă.</p> <p>Serbările Zăpezii sunt organizate în fiecare an la mijlocul lunii februarie şi se doresc a fi un eveniment la care să participe cât mai mulţi copii şi adulţi care să se bucure de zăpadă şi de sporturile specifice iernii, timp de trei zile, pe pârtia de la Băişoara. „Această ediţie este una jubiliară şi de aceea ne dorim ca totul să iasă foarte bine”, a spus Valentin Cuibus, directorul Palatului Copiilor din Cluj-Napoca. În plus, în acest an vor exista mai multe concursuri şi pentru public, astfel încît să fie antrenate la distracţie cât mai multe persoane.</p>

Programul evenimentelor

La ediţia din acest an a Serbărilor Zăpezii vor participa 400 de copii din judeţul Cluj şi alţi 400 din municipiul Cluj-Napoca. Pe lângă aceştia, vor mai veni şi 17 echipaje din toată ţara, care se vor întrece în probele de slalom paralel, ştafetă, baschet pe schiuri sau paintball pe schiuri. „Vom aduce şi un detaşament al Armatei care va face demonstraţii sâmbătă pe pârtie, astfel încît toată lumea să se simtă bine”, a mai precizat Cuibus. Joi şi vineri, copiii care vor veni la Băişoara se vor caza, se vor familiariza cu condiţiile de concurs şi se vor distra cu jocuri de cabană. Sâmbătă, în ziua cea mai plină a manifestării, va avea loc concursul propriu-zis, premierea câştigătorilor, concursuri pentru public, demonstraţii ale copiilor de la cercurile de schi de la Palatul Copiilor şi un spectacol cu muzică populară. De la ora 18, pe scena amplasată lângă pârtie va urca trupa Desperado, după care va urma un foc de artificii, un foc de tabără şi o discotecă în aer liber.

Buget de 80.000 de lei

Serbările Zăpezii sunt finanţate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, care asigură o finanţare de 35.000 de lei, în timp ce transportul celor 800 de copii va fi asigurat de Primăria Cluj-Napoca şi Consiliul Judeţean. „Noi am propus Consiliului Judeţean să contribuie la acest eveniment cu suma de 20.000 de lei şi sperăm să şi obţinem această sumă, deoarece bugetul se va aproba doar în luna martie”, a mai precizat Cuibus. În plus, mai există şi sponsorizări pentru acest eveniment, astfel că bugetul total ajunge la aproximativ 80.000 de lei.


Premiile ce le vor fi oferite copiilor constă în sume de bani (în total aproximativ 3000 de lei), dar şi în echipamente sportive oferite de sponsori.

La ediţia din acest an a Serbărilor Zăpezii sunt aşteptate în jur de 2.500 de persoane, dacă vremea va fi frumoasă şi, mai ales, dacă va fi zăpadă, a mai spus Cuibus.

Ultimele Stiri
abonare newsletter